0

Viikon verkkokysely: Suojaudutko talvikauden influenssalta ottamalla rokotteen?

Vaikka huomio on kesäkaudella keskittynyt lähinnä koronavirukseen ja sen leviämiseen syksyn tullen, Suomessa varaudutaan myös jokatalviseen influenssakauteen. Eksote ei ole vielä tiedottanut kausi-influenssarokotusten tarkemmasta aikataulusta, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo kansallisen ohjelman mukaisten rokotusten alkavan marraskuussa. Yksityisiltä palveluntarjoajilta maksullisen rokotuksen voi saada jo lokakuussa.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja muun muassa raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon takia riskiryhmiin kuuluvat, varusmies- tai asepalveluksen aloittavat sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri.

THL kertoo influenssarokotteen suojaavan influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä.

Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Aiotko ottaa influenssarokotteen?

  • Ei. (52%, 35 ääntä)
  • Kyllä. (48%, 32 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 67

Loading ... Loading ...

Kommentteja aiheesta “Viikon verkkokysely: Suojaudutko talvikauden influenssalta ottamalla rokotteen?

  • 8.10.2020 at 11:22
    Permalink

    Toki otan rokotteen kun sen ilmaiseksi saan. Tuskin tästä mitään pahaa ja laajaa epidemiaa tulee, koska valtion korkeat virkamiehet ovat opettaneet kansalaisille käsien pesun jalon taidon, ja oppimattomatkin läträävät käsidesillä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko jo ulkoillut luonnonjäillä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä