0

Viikon verkkokysymys: Häriinnytkö sinä nuorten mopoilijoiden edesottamuksista?

Mopoilukeskustelu leimahtaa aika ajoin Luumäelläkin. Toisaalta nuorilla täytyy saada olla harrastuksensa, toisaalta paikka ja ajankohta päristelylle ei ehkä aina ole tarkkaan harkittu.

Luumäen Lehdessä 23.9. verkossa ja 24.9. printtilehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessa Eksoten ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Sanna Ahtiainen pohtii aiheen eri puolia ja ehdottaa sopuratkaisua:
”Nuoret – me aikuiset ymmärrämme teidän tarpeenne kokoontua ja viettää aikaa yhdessä sekä jakaa mopoilun kautta yhteisiä kokemuksia ja tuntea vapauden tunnetta. Kun te tiedätte aikuisten ärsyyntyvän jollain alueella erityisesti mopoilusta tai ikäihmisten asumisyksikön sijaitsevan jollain asuinalueella, niin voisitteko te tehdä osanne ja välttää häiritsevää kaasuttelua kyseisellä alueella?”

Ahtiaisen terveiset aikuisille kuuluvat:
”Ja sitten me aikuiset. Meidän kuuluu näyttää nuorille esimerkkiä, miten tunteita herättäviä asioita käsitellään asiallisesti ja maltti säilyttäen. Avataan asiallinen keskusteluyhteys nuoriin, ymmärretään heidän tarvettaan kokoontua ja tehdä asioita yhdessä. Käydään asiallista keskustelua siitä, missä mopoilu on sallittua ja keskustellen pyritään kaikkia tyydyttäviin ratkaisuihin.”

Viikon verkkokysymyksessä utelemme, häiritseekö nuorten mopoilu sinua? Jätä myös kommenttisi ja perustele näkemystäsi – miksi häiritsee, tai miksi ei?

Häiritseekö nuorten mopoilu?

 • Ei. (53%, 53 ääntä)
 • Kyllä. (47%, 47 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 100

Loading ... Loading ...

9 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysymys: Häriinnytkö sinä nuorten mopoilijoiden edesottamuksista?

 • 23.9.2020 at 15:00
  Permalink

  Ei häiritse, harmittaa vain ettei omassa nuoruudessa ollut noin helposti viritettäviä 90 km/h vauhtiin.

 • 24.9.2020 at 09:23
  Permalink

  Teinit päristelee mopoilla, vähän vanhempien autoissa bassot jytisee, traktorit ja tukkirekat jyristelee pitkin raittia, sauvakävelyakat kälättää kylillä – ai että edesottamuksia riittää.

 • 24.9.2020 at 09:49
  Permalink

  Mopoilu ei häiritse, hyvä kun pääsevät liikkumaan ja tapaamaan kavereita.
  Aiheeton mopojen huudattaminen öiseen aikaan häiritsee. Samoin se, kun sydän pomppaa kurkkuun valottomien mopoilijoiden kanssa. Pari viikkoa sitten meinasin ajaa yhden takavalottoman mopoilijan päälle Itsenäisyydentiellä. Onneksi en syystä tai toisesta lähtenyt ohittamaan takavalollista ajotien reunassa ajavaa mopoilijaa normaalisti vaan hiljensin. Kaveri ajoi keskiviivan vieressä ilman valoja ja olisi luultavasti päässyt hengestään.

  • 25.9.2020 at 15:58
   Permalink

   Mopoilijoiden aiheuttamia ongelmia on ylikorostettu Luumäellä jo ainakin 15 vuotta. Sama keskustelu käydään joka kesä, vedotaan tunteisiin ja tapoihin, vaikka vallitseva maan tapa on ollut kiistatta vuosikymmeniä, että nuoriso virittelee mopoja, tapaavat toisiaan kylillä ja rälläävät vehkeillään iltaisin. Jos se joitain häiritsee liikaa, niin vähälläpä pääsette.

 • 24.9.2020 at 21:56
  Permalink

  No mopoikäinen varmaan tietää varsin hyvin, ettei uimarannalla ja kuntopolulla revittely ole hyvä idea, näin kuitenkin Jurvalassa jatkuvasti. Kun liikkuu moottorillisella kulkuneuvolla niin pitäisi muistaa, ettei voi käyttäytyä kuin pieni lapsi, asenteella, että aikuiset väistää. Sitä poukkoilua ja keulimista ei pysty ennakoimaan, kun jää alle niin syy ei sitten todellakaan ole autoilijan, sanoo laki mitä tahansa. Vanhemmat ei tiedä mitä kullannuput tekee, jokainen luulee, että se oma lapsi osaa käyttäytyä.

 • 25.9.2020 at 10:41
  Permalink

  Normaali mopolla ajelu ei häiritse mutta öiseen aikaan kovaäänisillä mopoilla asuinalueella ajelu häiritsee, samoin valottomat mopot, päiväkodin pihalla mopoilu ym. päätön ajelu häiritsee todella paljon. Kummastuttaa että näillä nuorilla ei ole mitään kotiin tuloa aikoja vaan aamuyöstä vielä häiriköidään.

 • 26.9.2020 at 19:23
  Permalink

  Olen satunnainen kävijä Linnalantiellä ja täytyy sanoa, että edestakaisin mopoilu YÖAIKAAN klo 22 jälkeen on ollut pitkään epämiellyttävin Taavetin keskustassa asumiseen liittyvä seikka. Tilanne onneksi muuttui alkusyksystä, kun uuden tieliikennelain pykälä 54 näkyy astuneen voimaan ja yöhäirintä loppui kuin seinään. Kiitos mopoilijoille, kun sen huomioitte!

 • 29.9.2020 at 12:09
  Permalink

  Vastuu tässäkin asiassa kuuluu vanhemmille. Mitä ne alaikäiset yleensäkään tekevät raitilla rallattamassa yöaikaan? Kotiintuloajat, tai mopo takavarikkoon, jos ei muuten toimi. Loppuu häirintä.

 • 2.10.2020 at 19:19
  Permalink

  Lailliset mopot eivät häiritse, mutta suurin osa etenkin poikien ajamista mopoista on viritetty. Hallitsevin ääni Taavetissa on viritetyn mopon ääni ja totta kai se häiritsee. Ei kai se kenellekään ole nautinto? Koulun piha-alue lähistöineen on erityisen ikävää aluetta liikkua jatkuvan melun takia. Lähistöllä asuvat varmasti kärsivät.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko jo ulkoillut luonnonjäillä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä