0

Sähköyhtiö varautuu huomenna Etelä-Karjalassa puhaltavaan syysmyrskyyn

Tänään Suomeen rantautuva syysmyrsky riepottelee Ilmatieteenlaitoksen ennusteiden mukaan Etelä-Karjalaa huomenna torstaina. Sääennusteen mukaan puuskainen tuuli on Etelä-Karjalan alueella vaarallisen voimakasta torstaina 17. syyskuuta aamuyhdeksästä alkaen aina torstain ja perjantain väliseen yöhön asti. Tuulen ennustetaan yltävän puuskissa nopeuteen 20 metriä sekunnissa.

Kymenlaakson Sähköverkko (KSOY), jonka alueelle Luumäki sijoittuu, kertoo nostaneensa valmiuttaan sekä sähkövikojen korjaukseen valmistautumisen että puhelinpalvelun osalta. Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista voi ilmoittaa häiriöilmoitusnumeroon 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta puolestaan löytyy osoitteesta https://www.ksoy.fi/sahkonsiirto/hairiotilanteet/sahkonjakelun-tilanne%20.

KSOY:n tiedotteen mukaan sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä niitä tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Liikennetietoa välittävä Traffic Management Finland ennakoi, että myös juna- ja maantieliikenteeseen voi tulla häiriöitä muun muassa kaatuneiden puiden takia.

– Syysmyrskyt ovat kuitenkin vaikeasti ennustettavia, joten päivittyvää tilannetietoa kannattaa seurata vaikkapa Liikennetilanne-palvelusta (liikennetilanne.tmfg.fi), josta näkee paitsi ajokelit, niin myös esimerkiksi tieliikenteen häiriöt, yksikön päällikkö Jani Laiho tieliikennekeskuksesta muistuttaa tiedotteessa.
– Paikoin rajutkin rankkasateet vaikuttavat ajossa näkyvyyteen ja tuovat mukanaan myös vesiliirtovaaran, joten kelien mukainen ajotapa ja pitkät turvavälit edellä ajavaan ovat nyt turvallisen liikenteen avaintekijöitä, Laiho summaa.

SOILE TANKKA
soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Oletko asioinut sähköisesti poliisin kanssa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä