0

Viikon verkkokysely: Keräätkö sieniä?

Kesällä se alkaa: mahdollisuus poimia ravintonsa itse. Mustikoiden, vadelmien ja lakkojen jälkeen vuoroon tulevat puolukat ja sienet. Syksyn tullen luontoon ajavat ainakin kantarellit ja suppilovahverot. Herkkutatitkin ovat monelle tuttuja herkkuja. Harvinaisemmat sienet sen sijaan saattavat jäädä metsään, sillä niiden tunnistaminen voi olla asiaan perehtymättömälle vaikeaa. Apua on kuitenkin saatavilla. Äskettäin vietettiin valtakunnallista sieniviikkoa, jonka kunniaksi martat antoivat sienivinkkejään esimerkiksi Taavetin kirjastossa.
Sienestätkö? Vastaa kyselyyn ja kommentoi, mitä herkkuja koriin päätyy sinun sienestysreissuillasi.

Sienestätkö?

 • Kyllä (74%, 57 ääntä)
 • En (26%, 20 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 77

Loading ... Loading ...

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

 

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Keräätkö sieniä?

 • 9.9.2020 at 14:54
  Permalink

  Kyllä on kiintiö täysi. Yksi pakastekori olympiajuustorasioita täynnä. Sieninä kantarelleja, mustatorvisieniä, lampaankääpiä, vaaleaorakkaita, mustavahakkaita, limanuljaskoita sekä haapa-ja keltarouskuja.

 • 14.9.2020 at 09:31
  Permalink

  Parhaat ruuat saa sienillä höystettynä. Ilmaista proteiinia metsät pullollaan, tietysti niitä kerään. Johan ruokalaskuunkin saa helpotusta. Sienimunakasta, sienisalaattia, sienikastiketta, sienijauhelihamureketta, pitsaankin sopivat. Ihanaa! Ja kun kuivaa, niin on makuja talvenkin tarpeiksi.

 • 15.9.2020 at 13:40
  Permalink

  En tykkää sienistä, mutta väkisin tulee silti kerättyä. Vien tutuille lahjuksiksi ja kovasti aina ilahtuvat.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Seuraatko striimattuja tapahtumia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä