0

Viikon verkkokysely: Oletko ladannut Koronavilkku-sovelluksen?

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava älypuhelinsovellus Koronavilkku julkaistiin sovelluskaupoissa elokuun lopussa. Tavoitteena oli, että sovellus ladattaisiin syyskuun aikana miljoona kertaa, mutta miljoonan latauksen raja rikkoutui jo ensimmäisen vuorokauden aikana. Kyseessä on jäljityssovellus, joka tunnistaa lähellä tosiaan sijaitsevat puhelimet ja ilmoittaa, mikäli koronavirustartunnan saanut on altistanut läheisyydessään oleskelleita virukselle. Sovellus ei kerro missä, milloin tai keneltä altistus on peräisin.

Oletko sinä jo ladannut Koronavilkun? Jos et, niin aiotko tehdä niin? Jos et lataa sovellusta, niin miksi et? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Oletko ladannut älypuhelimeesi Koronavilkku-sovelluksen?

 • Kyllä. (56%, 47 ääntä)
 • Ei. (44%, 37 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 84

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Oletko ladannut Koronavilkku-sovelluksen?

 • 2.9.2020 at 17:21
  Permalink

  En edes omista älypuhelinta.Mokoma on lyhytikäinen ja näin ollen tuottaa jätettä paljon enemmän kuin tavallinen mobiltelefon.

 • 3.9.2020 at 10:21
  Permalink

  Kaikkien hyvin tuntema Google Apple Exposure Notification System-palvelu puuttuu, mutta eipä ole sitä älykännykkäpuhelintakaan.

 • 4.9.2020 at 13:31
  Permalink

  Yhdeksänkymmentä luvun kapulaan ei moista vilkkua saa, mutta voi sillä soittaa ja lähettää tekstiviestin ja ainiin on siinä se matopelikin.

 • 5.9.2020 at 11:34
  Permalink

  Antti ja kumppanit rohkeasti vaan älypuhelinkauppaan. Perusmallit eivät ihan mahdottomia maksa, ja puhelimen käyttöön saa yksilöllistä opastusta vaikka kansalaisopiston koulutuksessa. Koska koronavilkku ei toimi ihan kaikissa merkeissä ja malleissa, kannattaa asia tarkistaa ennen ostopäätöstä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko jo ulkoillut luonnonjäillä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä