0

Suomen vanhin mies Väinö Loisa on kuollut

Suomen vanhin mies, Luumäellä pääosan elämästään elänyt Väinö Loisa on kuollut. Hän menehtyi 10. elokuuta 108 vuoden ikäisenä.

26. heinäkuuta 1912 syntynyt Loisa muutti synnyinkunnastaan Savitaipaleelta Luumäelle vanhempiensa kanssa ollessaan 11-vuotias. Hän avioitui vuonna 1940 Rauha Turun kanssa, jonka kanssa yhteisiä avioliittovuosia kertyi 69.

Loisa asui Luumäellä Nuppolan kylässä omakotitalossaan 105-vuotiaaksi, minkä jälkeen hän siirtyi asumaan palvelutaloon Lappeenrantaan. Hän kävi vielä kesällä 2019 juhlimassa 107. syntymäpäiväänsä kotitalossaan yhdessä sukulaistensa ja naapuriensa kanssa.

Loisa työskenteli työvuosiensa aikana metsätöissä ja monipuolisena rakennusmiehenä. Hän oli talvi- ja jatkosodan veteraani, joka palveli konekiväärikomppaniassa. Monista rintamalla sattuneista täpäristä paikoista huolimatta hän säästyi sodista vammoitta. Hänen talteen kirjaamansa sotamuistot on julkaistu vuonna 2017 Annikki Hyytiäisen toimittamassa teoksessa Varjelus oli mukana.

Loisalla on kolme lasta, kuusi lastenlasta ja joukko lastenlastenlapsia.

SOILE TANKKA
soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

2 kommenttia aiheesta “Suomen vanhin mies Väinö Loisa on kuollut

 • 24.9.2020 at 19:25
  Permalink

  Vila i Frid! Tack för att du och dina kamrater räddade Norden undan Stalin.

  / Rikssvenska hälsningar

 • 25.9.2020 at 13:24
  Permalink

  Suurkiitos Väinölle. Lepää rauhassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Käytätkö kasvomaskia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä