Suomen vanhin mies Väinö Loisa on kuollut

Suomen vanhin mies, Luumäellä pääosan elämästään elänyt Väinö Loisa on kuollut. Hän menehtyi 10. elokuuta 108 vuoden ikäisenä. 26. heinäkuuta

Väinö Loisa vietti vielä viime kesänä syntymäpäiväänsä kotitalossaan Nuppolassa. (Kuva: Soile Tankka)

Soile Tankka

Suomen vanhin mies, Luumäellä pääosan elämästään elänyt Väinö Loisa on kuollut. Hän menehtyi 10. elokuuta 108 vuoden ikäisenä.

26. heinäkuuta 1912 syntynyt Loisa muutti synnyinkunnastaan Savitaipaleelta Luumäelle vanhempiensa kanssa ollessaan 11-vuotias. Hän avioitui vuonna 1940 Rauha Turun kanssa, jonka kanssa yhteisiä avioliittovuosia kertyi 69.

Loisa asui Luumäellä Nuppolan kylässä omakotitalossaan 105-vuotiaaksi, minkä jälkeen hän siirtyi asumaan palvelutaloon Lappeenrantaan. Hän kävi vielä kesällä 2019 juhlimassa 107. syntymäpäiväänsä kotitalossaan yhdessä sukulaistensa ja naapuriensa kanssa.

Loisa työskenteli työvuosiensa aikana metsätöissä ja monipuolisena rakennusmiehenä. Hän oli talvi- ja jatkosodan veteraani, joka palveli konekiväärikomppaniassa. Monista rintamalla sattuneista täpäristä paikoista huolimatta hän säästyi sodista vammoitta. Hänen talteen kirjaamansa sotamuistot on julkaistu vuonna 2017 Annikki Hyytiäisen toimittamassa teoksessa Varjelus oli mukana.

Loisalla on kolme lasta, kuusi lastenlasta ja joukko lastenlastenlapsia.

SOILE TANKKA

soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka