0

Viikon verkkokysely: Keräätkö mustikkaa ja muita metsämarjoja?

Suomalaisia houkutellaan nyt valtakunnallisten kampanjoiden avulla joukolla metsämarjojen keruuseen, koska tänä vuonna thaimaalaisten marjanpoimijoiden saapuminen viivästyy tai estyy kokonaan. Marjateollisuuden raaka-aineesta peräti 90 prosenttia on ulkomaalaisten poimijoiden keräämää. Vuosittain metsien marjasadosta saadaan talteen vain arviolta kymmenen prosenttia.

Mustikka alkaa olla keruukypsää ja asiantuntijat kuvailevat mustikkavuotta vähintäänkin keskinkertaiseksi ellei hyväksi. Suuntaatko sinä ämpärin kera metsään? Keräätkö omiksi tarpeiksi vai riittääkö intoa niin paljon, että marjasaaliista riittää myytäväksikin?

Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Poimitko metsämarjoja?

 • Kyllä. (79%, 55 ääntä)
 • Ei. (21%, 15 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 70

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Keräätkö mustikkaa ja muita metsämarjoja?

 • 17.7.2020 at 08:13
  Permalink

  Lakkoja tai muuraimia tai mitä ne nyt on on jo noukittu. Osa mustikoista on sinisiä, mutta se ei tarkoita että ne olisivat kypsiä tai ainakaan hyvän makuisia. Puolukka, vattu ja karpalo ovat komiasti raakileina. Marjaämpärin lisäksi mukana pitää olla pari pussukkaa, koska kanttarelleja ja tatteja putkahtelee esiin.

 • 20.7.2020 at 13:17
  Permalink

  Kerään omiksi tarpeksi ja vähän tuttujenkin. Niin mielelläni keräisin myyntiin enemmänkin, mutta se hinta, minkä maksavat, on vaivannnäköön nähden liian pieni. Tosin kerään käsin ja melkein puhdasta marjaa enkä millään koneella. Jos sellaisella isolla haravalla pyyhkisi menemään ja ottaisi sammaletkin matkaan, niin varmaan voisi kannattaakin.

 • 21.7.2020 at 16:17
  Permalink

  Kesän eka mustikkapiirakka leivottu ja syöty. Nam. Pari tattiakin jo löytyi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Uskallatko käydä yleisötapahtumissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä