0

Eksote lievensi koronaohjeistustaan – vierailut keskussairaalassa ja vuodeosastoilla ja asumisyksiköissä ovat taas sallittuja

Eksote on lieventänyt vierailuja koskevia ohjeitaan. Lähiomaiset saavat taas vierailla Etelä-Karjalan keskussairaalassa ja muilla vuodeosastoilla. Myös vierailut asumisyksiköissä sallitaan. Vierailukielto yksiköihin asetettiin maaliskuussa koronaepidemian vuoksi.

Vierailut keskussairaalassa ja vuodeosastoilla ovat epidemiatilanteesta johtuen sallittuja vain lähiomaisille. Osastoilla ja muissa Eksoten tiloissa vierailijoita ohjataan kylteillä ja he saavat kirurgisen suu-nenäsuojan, Eksoten tiedotteessa kerrotaan.
Eksotelta toivotaan, että hyväkuntoisten, pian kotiutuvien potilaiden osalta suosittaisiin ensisijaisesti etäyhteydenottoa. Potilaalle voi soittaa tämän omaan puhelimeen tai ottaa yhteyttä mobiililaitteella. Videopuhelut ovat sallittuja ja suositeltuja.
Sairaalatapaamista ehdotetaan mahdollisuuksien mukaan ulkona, muussa tapauksessa se tehdään potilaan omassa huoneessa. Sairaalan muissa tiloissa ei saa liikkua ja kanttiinissa vierailujen aikana käyminen ei ole sallittua.
Vierailijan tulee aina pitää kahden metrin turvaväli muihin potilaisiin tai vierailijoihin.

Yksiköihin sisään tuleville annetaan vierailun yhteydessä kirurginen suu-nenäsuojus.

Eksoten ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä suositellaan ulkovierailuja. Vierailujen aikana tulee mahdollisuuksien mukaan noudattaa kahden metrin turvaväliä, mutta siitä voidaan joustaa, jos ulkoiluttajalla on suu-nenäsuojus.
Jos asumisyksikössä asiakkaalla on käytössään yhden hengen huone, vierailu voidaan toteuttaa yksiköstä annettavan kirurgisen suu-nenäsuojan kanssa myös asiakkaan huoneessa. Muutoin vierailija ohjataan yksikön muuhun tilaan. Vierailijoita voi olla korkeintaan kaksi kerrallaan ja vierailuista tulee sopia ennalta yksikön kanssa.

Eksoten yksiköissä ei saa vierailla sairaana. Kaikilta vierailijoilta vaaditaan hyvää käsihygieniaa, ja yksiköihin sisään tuleville annetaan vierailun yhteydessä kirurginen suu-nenäsuojus. Vierailijoiden tulee käyttää aina ensin käsihuuhdetta ja asettaa vasta sitten kirurginen suu-nenäsuojain kasvoilleen. Käsihuuhdetta tulee käyttää myös pois lähtiessä sekä muutenkin tarpeen mukaan, Eksote ohjeistaa.

SOILE TANKKA
toimitus@luumaenlehti.fi

Muokattu 23.6. klo 12.28: Täsmennetty tieto siitä, että vain lähiomaisten vierailut sallitaan sairaalassa ja vuodeosastoilla.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kukkiiko puutarhasi koronakesänä tavallista enemmän?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä