0

Etelä-Karjalan maakuntavaltuusto valitsi Satu Sikasen uudeksi maakuntajohtajaksi – valinta oli yksimielinen

Lappeenrannassa tänään maanantaina kokoontunut Etelä-Karjalan maakuntavaltuusto valitsi uudeksi maakuntajohtajaksi Etelä-Karjalan liiton aluekehitysjohtaja Satu Sikasen, 42. Valinta oli yksimielinen. Liiton nykyinen maakuntajohtaja Matti Viialainen jää eläkkeelle 1. syyskuuta. Maakuntavaltuusto myönsi hänelle eron maakuntajohtajan virasta.

Maakuntavaltuusto näki Sikasen vahvuuksiksi aluekehitystyön ja Etelä-Karjalan maakunnan vahvan tuntemuksen. Lappeenrannassa asuva Sikanen on työskennellyt maakuntaliitossa 11 vuoden ajan ja toiminut muun muassa maakuntajohtajan varahenkilönä sekä CBC-rajaohjelman v.t. ohjelmajohtajana.

Niiden seitsemän vuoden aikana, jotka eläkkeelle jäävä maakuntajohtaja Viialainen on ollut virassaan, Etelä-Karjalan edunvalvontahankkeita on saatu hyvin läpi, Etelä-Karjalan liitto toteaa tiedotteessa. Toteutuneita hankkeita ovat Kuutostien perusparannus, Luumäki-Imatra-kaksoisraiteen kehittäminen, Imatran rajanylityspaikan raideyhteyden kehittäminen, Saimaan kanavan sulkujen pidentäminen, Kutilan kanavan suunnitelmat, Sarviniemen vuokraus virkistysaluesäätiölle, Hiitolanjoen voimaloiden hankinta Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiölle ja pyöräilymatkailureitistön kehittäminen.

Kuntien päätöksentekijät tarvitsevat yhteisiä keskustelualustoja ja mahdollisuuksia vuoropuheluun.
Satu Sikanen

Uuden maakuntajohtajan työlistalla on jo pitkään esillä olleita kärkihankkeita.
– Saimaan kanavan sulkujen pidentämisestä saadaan toivottavasti ratkaisu viimeistään syksyllä, Sikanen toteaa tiedotteessa.
Muita kärkihankkeita ovat muun muassa kaksoisraiteen jatkaminen välillä Luumäki–Joutseno, Imatran raideliikenteen ja Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistäminen sekä Kutilan kanavan rakentaminen.

LUT-yliopiston Sikanen näkee Etelä-Karjalalle erittäin tärkeänä samoin kuin yritystoiminnan olosuhteiden kehittämisen.
– Osaaminen ja saavutettavuus niin fyysisesti kuin digitaalisesti ovat tässä kaksi tärkeintä tekijää. Vahvat koulutusrakenteemme antavat kyllä hyvän pohjan osaavan työvoiman saatavuudelle. Mutta jatkuvaa työtä tarvitaan yritysten ja oppilaitosten yhteistyön edistämiseksi ja uusien innovaatioiden synnyttämiseksi.

Maakuntajohtajana hän haluaa panostaa tiiviiseen yhteydenpitoon esimerkiksi jäsenkuntien kanssa.
– Luotan verkoston voimaan edunvalvonnassa ja uskon, että saavutamme tuloksia, kun toimimme yhdessä, johdonmukaisesti ja vastavuoroisesti. Kuntien päätöksentekijät tarvitsevat yhteisiä keskustelualustoja ja mahdollisuuksia vuoropuheluun, Sikanen painottaa.

SOILE TANKKA
soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentteja aiheesta “Etelä-Karjalan maakuntavaltuusto valitsi Satu Sikasen uudeksi maakuntajohtajaksi – valinta oli yksimielinen

  • 8.6.2020 at 23:57
    Permalink

    Hieno valinta

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä