0

Viikon verkkokysely: Onko kasvosuojan käyttö mielestäsi perusteltua – pitäisikö kaikkien käyttää suojaa julkisilla paikoilla?

Kasvosuojien käyttö osana suojautumista koronavirukselta on herättänyt runsaasti keskustelua ja asiantuntijatkin esittävät eriäviä mielipiteitä suojainten tarpeellisuudesta, tehosta ja turvallisuudesta. Esimerkiksi lentoyhtiö Finnair vaatii lennoillaan kasvosuojien käyttöä ja monissa maissa niiden käyttö julkisilla paikoilla on ollut pakollista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että kasvomaski voi estää virusta kantavaa ihmistä tartuttamasta muita. Kasvomaski ei kuitenkaan suojaa käyttäjäänsä virustartunnalta ja jos maskia käyttää väärin, se voi jopa lisätä koronaviruksen tartunnan riskiä.

Onko sinun mielestäsi kasvosuojan käyttäminen tarpeellista? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta. Miksi kyllä? Miksi ei?

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

 • Ei. (78%, 67 ääntä)
 • Kyllä. (22%, 19 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 86

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Onko kasvosuojan käyttö mielestäsi perusteltua – pitäisikö kaikkien käyttää suojaa julkisilla paikoilla?

 • 27.5.2020 at 13:51
  Permalink

  Asun maassa, jossa kasvomaskin käyttö kodin ulkopuolella tuli pakolliseksi heti ensimmäisen 50 tartuntatapauksen jälkeen. Asuinmaani tartuntalukemat ovat noin kolmasosan Suomen vastaavista luvuista. Ajattelen, että maskit ovat vaikuttaneet asiaan.

 • 27.5.2020 at 13:52
  Permalink

  No sanoohan sen jo järkikin, et jos sinulla on jotain suojaa kasvojen edessä ja joku siinä vierellä hönkäilee, niin tottakait se maski suojaa sinua paremmin kuin ei mitään.

 • 28.5.2020 at 08:20
  Permalink

  On maita, joissa kasvoja peittävän huivin käyttö julkisilla paikoilla on oikein lailla kiellettyä. Musliminaisia taitaa nyt vähän naurattaa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Käytätkö kasvomaskia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä