0

Nuohous jatkuu tarkoin ohjein – vastuullisuutta vaaditaan sekä palveluntarjoajalta että asiakkaalta

Nuohousalan Keskusliitto kertoo päivittäneensä toimintaohjeistuksen turvallisesta nuohouksesta koronavirusepidemian aikana. Ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja sitä päivitetään tarvittaessa.
Muitakin kuin vain välttämättömiä kohteita voidaan taas nuohota tarkkoja toimintaohjeita noudattaen.
– Nuohoustyön turvallinen suorittaminen edellyttää sekä palveluntuottajalta että asiakkaalta vastuullisuutta ohjeiden noudattamisessa, liiton tiedotteessa muistutetaan.
– Poikkeusolot voivat jatkua vielä pitkään eikä nuohouksia voi määräämättömäksi ajaksi siirtää. Nuohouksen järjestäminen edellyttää kuitenkin tässä tilanteessa uudenlaisia toimintatapoja niin nuohoojilta kuin heidän asiakkailtaankin, tiedotteessa summataan.

Nuohouksia ei voi siirtää määräämättömäksi ajaksi.

Valtioneuvoston sekä terveysviranomaisten antamien määräysten ja ohjeiden lisäksi nuohoustyössä noudatetaan kontaktitonta toimintamallia, jossa huolehditaan sekä asiakkaiden että nuohoojan terveydestä.
Asiakasta pyydetään siirtymään eri tilaan tai huoneeseen nuohouksen ajaksi. Ennen nuohouskäyntiä asiakkaan kanssa käydään lävitse kohdekohtaiset turvalliset järjestelyt ja riskiryhmien osalta noudatetaan erityistä huolellisuutta.
Kohteessa nuohooja huolehtii tehostetusta hygieniasta. Se tarkoittaa esimerkiksi asianmukaisesta käsihygieniasta huolehtimista ja kertakäyttöisten suojakäsineiden käyttämistä. Myös kasvomaskin tai hengityssuojaimen käyttämistä suositellaan.
Käteisen rahan sijaan suositaan maksupäätteen tai sähköisen laskutuksen käyttöä.

Nuohoustyön jälkeen desinfioidaan työvälineet sekä pinnat, joihin kohteessa ja työautossa on koskettu.
Ajoneuvon sisäosien, maksupäätteiden ja työvälineiden puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota.Maksupääte desinfioidaan käytön jälkeen. Suojavälineet vaihdetaan ja huolletaan säännöllisesti.
Asiakkaan tulee saada nuohouskäynnistä tehdyt työt, havainnot, puutteet tai huomiot sisältävä nuohoustodistus. Nuohoustodistus suositellaan toimitettavan asiakkaalle poikkeusaikana ensisijaisesti sähköisessä muodossa.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentteja aiheesta “Nuohous jatkuu tarkoin ohjein – vastuullisuutta vaaditaan sekä palveluntarjoajalta että asiakkaalta

  • 26.5.2020 at 16:48
    Permalink

    Johan on. Pikkusen menee yli, riskiryhmät erikseen. Sinänsä huvittavaa kun on tarkat ohjeet tästä, mutta tuhkasta pitkin asiakkiden koteja ei ole ollut menneinä vuosina niin väliä. Riippuu tietysti nuohoojasta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kukkiiko puutarhasi koronakesänä tavallista enemmän?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä