0

50–500 hengen yleisötilaisuudet ovat kesäkuussa mahdollisia erityisjärjestelyin

Alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja maanantaista 1. kesäkuuta alkaen. Myös 50–500 henkilön tilaisuuksia voi järjestää noudattamalla THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautitilanne pahene.
Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, eivätkä aluehallintovirastot (AVI) myönnä näiden osalta poikkeuksia.
AVIen eilen 19. toukokuuta tekemät päätökset ovat voimassa kesäkuun loppuun. Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan.
Vaikka yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoituksia lievennetään 1.6. alkaen nyt voimassa olevasta kymmenestä enintään 50 henkilöön, hallitus suosittelee, että niissäkin noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniaa koskevia ohjeita. Suositeltavaa on välttää yli 50 henkilön kokoontumista myös yksityisissä tilaisuuksissa kuten perhejuhlissa, uskonnollisissa tilaisuuksissa sekä esimerkiksi yhdistysten järjestämissä kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa, jotka eivät ole yleisötilaisuuksia.

 

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä