0

Eksote testaa vain riskiryhmiin kuuluvat ja vakavista oireista kärsivät – päivittäin varmistettuja koronavirustartuntoja ei enää julkaista

Eksote testaa koronaviruksen jatkossa vain vakavimmin sairailta sekä riskiryhmiin kuuluvilta tilanteen mukaan. Näin varmistetaan riittävät resurssit vakavasti sairastuneiden hoitoon.
Eksoten mukaan vieväoireisten henkilöiden ei tule soittaa Päivystysapuun 116 117, vaikka epäilisikin koronavirustartuntaa.

Henkilöt, jotka sairastuvat lieväoireiseen hengitystieinfektioon – nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky tai kuume – voivat jäädä rauhassa kotiin lepäämään. Kotona pitää pysytellä, kunnes oireet loppuvat.
Eksotesta muistutetaan, että erityisen tärkeää on suojata koronavirukselle alttiita ryhmiä. Riskiryhmiä ovat perussairauksia sairastavat iäkkäät henkilöt sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta ja laitoksissa tai hoivakodeissa asuvat ihmiset.
Näillä toimilla Eksotessa varmistetaan, että vakavista oireista kärsivät saavat hoitoa.
– Soita Päivystysapuun 116 117 vain, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ota yhteyttä ensin puhelimitse, jotta tauti ei leviä muihin, Eksote ohjeistaa tiedotteessaan.

Työpaikkojen sairaspoissaoloissa pitää ensisijaisesti olla yhteydessä omaan työnantajaan toimipaikkakohtaisten ohjeiden saamiseksi. Eksote on vedonnut maakunnan työnantajiin, ettei sairaspoissaolotodistusta edellytetä lyhyiden poissaolojen vuoksi.
Koronavirustilanne (covid-19) on muuttunut nopeasti. Epidemia-alueista on luovuttu ja epäilyn sekä näytteenoton kriteerejä on muutettu.
Koska kaikkia ei enää testata, Eksote ei julkaise enää päivittäin varmistettuja koronavirustartuntoja.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Aiemmin aiheesta:
Etelä-Karjalassa on todettu toinen koronavirustartunta (11.3.2020)
Etelä-Karjalassa on varmistettu ensimmäinen koronavirustartunta – Eksote ei enää kerro testattujen henkilöiden tai valmistuneiden testien määrää (6.3.2020)

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

2 kommenttia aiheesta “Eksote testaa vain riskiryhmiin kuuluvat ja vakavista oireista kärsivät – päivittäin varmistettuja koronavirustartuntoja ei enää julkaista

  • 16.3.2020 at 19:29
    Permalink

    Siis koronaa ei testata, mistä tietää onko korona, töistä saa ilman sairaslomatodistusta olla vain muutaman päivän pois, mutta karanteenissa pitäisi olla kuitenkin kaksi viikkoa ettei tautia levitä eteenpäin. Miten tämä kaikki nyt toimiikaan, mennään kipeänä töihin koska sairaslomaa ei voi saada ilman lääkärikäyntiä, sinne taas ei saa mennä, ellet ole tosi kipeä, ja töistä ei saa olla ilman todistusta pois. Ei ihan loppuun asti mietitty. Lähtee leviämään hienosti tämän säästelyn ansiosta.

  • 19.3.2020 at 19:31
    Permalink

    Testaamaton vähäroireinen saattaa tartuttaa koronan ihmiseen jolle sairaus tulee vakavampana, tai ihminen ei osaa varoa muita vähäroireisena tarpeeksi. Tällä testaamattomuudella vain pahennetaan asioita. Jos tietäisi että on korona (=spitaalisen kaltainen välteltävä) niin ehkä itsekin vähän miettisi minne räkäänsä levittelee.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aloititko jo terassikauden?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä