0

Koronauhka niistää nyt tapahtumia – kunta sulkee julkisia tiloja ja peruuttaa tapahtumia, myös seurakunta on peruuttanut toimintoja

Luumäen kunta sulkee tiloja, joiden käyttö ei ole välttämätöntä. Ratkaisuun on päädytty varotoimenpiteenä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Suljettujen kohteiden listalla ovat Taavetti-halli, jäähalli, Kangasvarren kuntosali, Toukola, Joukola ja nuorisotila Jemma. Lisäksi koulujen tilojen ilta- ja viikoloppukäyttö lopetetaan toistaiseksi.

Kunnan mukaan rajoitukset eivät kuitenkaan koske Savikunnon toimitilan käyttöä Taavetti-hallilla, eikä Jussin Ranka -toimitilan käyttöä Toukolassa.

Mäntykodin palvelukeskus sulkee uima-altaan tämän päivän (13.3.) jälkeen.

Kirjastojen osalta Kangasvarren kirjasto suljetaan, mutta pääkirjasto Taavetissa on auki vielä ainakin maanantaihin 16.3.2020 asti.

Jo aiemmin perjantaina kunta tiedotti ensi, ja sitä seuraavalle viikolle suunniteltujen neljän kuntalaisillan peruutuksesta ja siirtämisestä toiseen ajankohtaan. Myös keskiviikkona pääkirjastolla pidettäväksi tarkoitettu vanhojen valokuvien ilta on peruttu samasta syystä.

Valokuvaillan lisäksi pääkirjaston tapahtumista on peruttu myös 26. maaliskuuta järjestettäväksi tarkoitettu sydänpotilaiden tukiryhmä.

Myös Luumäen seurakunta on reagoinut asiaan. Jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuunottamatta Luumäen seurakunnan tilaisuudet on toistaiseksi peruttu.

Kirkolliset toimitukset, kuten hautajaiset ja kasteet toimitetaan normaalisti, jumalanpalvelukset vietetään toistaiseksi sanajumalanpalveluksina, joissa ei tarjoilla ehtoollista. Kaikki muu kokoava toiminta ja tilaisuudet, kuten kerhot, nuortenillat ja vastaavat on peruttu.

 

Luumäen Lehti seuraa koronavirustilannetta. Juttu päivittyy tarvittaessa.

 

OLLI-PEKKA HÄRMÄ
olli-pekka.harma@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

 

 

 

Kommentteja aiheesta “Koronauhka niistää nyt tapahtumia – kunta sulkee julkisia tiloja ja peruuttaa tapahtumia, myös seurakunta on peruuttanut toimintoja

  • 15.3.2020 at 05:53
    Permalink

    Unohtakaa nyt ajatus Taavetin kirjaston sulkemisesta. Se ei todellakaan ole paikka, mihin ihmiset tulevat samaan aikaan samojen hyllyrivien väliin. Kahden kerroksen avarissa tiloissa on helppo tarvittaessa ottaa etäisyyttä muihin ihmisiin.
    Kuntapäättäjien pitää ilmeisesti yrittää näyttää huolehtivaisilta, ja kun sitä suljettavaa Luumäellä on aika vähän, se kirjastokin on listalle joutunut.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

  • Ei. (89%, 65 ääntä)
  • Kyllä. (11%, 8 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 73

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä