0

Viikon verkkokysely: Oletko varustautunut uuden koronaviruksen varalta – keräätkö kotivaraa tai teetkö muita arjesta poikkeavia hankintoja?

Koronavirus COVID-19 on sairastuttanut ihmisiä eri puolilla maata, myös Etelä-Karjalassa. Tartuntamäärät kasvavat päivä päivältä. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL pyrkii hidastamaan ohjeistuksellaan epidemian alkua Suomessa ja kehottaa noudattamaan huolellista käsihygieniaa sekä yskimään ja aivastamaan hihaan tai nenäliinaan. Lisäksi taudin lievistä oireista kärsivien on THL:n mukaan tärkeä sairastaa kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja.

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11. maaliskuuta. Suomen hallitus ilmoitti 12. maaliskuuta suosittavansa kaikkien yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien peruuttamista toukokuun loppuun saakka.

Käytännössä esimerkiksi käsidesien saaminen apteekeista on hankaloitunut suuren kysynnän vuoksi. Oletko sinä varautunut koronavirukseen hankkimalla kotivaraa mahdollisen karanteenin varalle? Oletko varautunut virukseen muilla hankinnoilla, kuten hengityssuojaimilla? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Oletko varustautunut koronaviruksen varalta?

 • Kyllä. (51%, 52 ääntä)
 • Ei. (49%, 49 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 101

Loading ... Loading ...

6 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Oletko varustautunut uuden koronaviruksen varalta – keräätkö kotivaraa tai teetkö muita arjesta poikkeavia hankintoja?

 • 12.3.2020 at 21:32
  Permalink

  Äskettäin uutisoitiin, että kylmyyttä koronavirus kestää, mutta kohtalainen kuumuus = napakat löylyt sen tappaa. Yli 60 %:n alkoholi tekee saman – ulkoisesti vai sisäisesti – molempi parempi. Kun vielä saataisiin tutkittua tietoa tervan tehosta, niin siinähän se olisi: sauna,viina ja terva.

 • 13.3.2020 at 01:14
  Permalink

  Jynkkyä ja spriitä olen varastoinut kuukaudeksi, jotta voi välttää lähikontakteja sekä desinfioida kokonaisvaltaisesti kämmeniä sekä suun ympäristöä. Hapankorpuilla ja puolukkahillolla on kehon vastustuskykyä parantavia vaikutuksia, suosittelen myös jynkkaamaan pandemian pahimman vaiheen päätyttyä. Sillä välttyy monelta pahalta.

  • 14.3.2020 at 02:25
   Permalink

   Taitaa ilmavaivat tulla tuolla ruokareseptillä. Mieluummin kaurapuuro ja päälle puolukkaa pakasteesta.

 • 14.3.2020 at 02:20
  Permalink

  Muutamat kuukaudet menee säilykkeillä ja kuivamuonalla ja hygienia ym. Ja pakasteessa myös,jopa naapurillekin. Käsidesiäkin ja kasvosuojia löytyy kyllä.

 • 16.3.2020 at 20:13
  Permalink

  Ei huolta. Kaupoista ei ruoka eikä vessapaperi lopu. Bensaa saa asemilta. Saippua on ainoa asia, jota kotona tulee olla – ja sitä on myös ahkerasti käytettävä.

 • 17.3.2020 at 14:25
  Permalink

  Samaa mieltä nimimerkki ”Niin niin” kanssa. Suomi elää metsistä ja vielä kuukausi sitten parjatut lakkoilevat paperi-ihmiset valmistavat yötä päivää tuotteita. Se yhteisöllisyys on nyt parasta hoitoa!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä