0

Mielipidekirjoitus: Tarvitaan talkoita roskien siivoamiseksi luonnosta

Keräsin ihan mielenkiinnosta lenkkipolkuni varrelta neljän kilometrin säteeltä roskat maantien reunasta ja yksi kauppakassi tuli täyteen. Oli muovipulloja,
olut-, siideri- ja lonkerotölkkejä, karkkipapereita, tupakka-askeja, auton osia ja muovipusseja. Ihan käsittämätöntä. Roskaamista tapahtuu myös täällä maalla, lähellä luontoa.

Pitäisi oikein laittaa kampanja pystyyn, että jokainen hoitaisi paikkoja siistiksi omalla asuinalueellaan, vaikka ei olisi itse roskannut.
Nyt ei pitäisi osoittaa ketään sormella, vaan pistää hihat heilumaan.
Autoissahan voisi myös esimerkiksi pitää roskapussia mukana. Tyhjentäisi sen sitten niille kuuluvaan paikkaan

IRINA SOIRI
Luumäki

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

2 kommenttia aiheesta “Mielipidekirjoitus: Tarvitaan talkoita roskien siivoamiseksi luonnosta

  • 2.2.2020 at 08:32
    Permalink

    Sippulan seudulla ajellessa näin viime vuonna ala-arvoista roskaamista. Sale-myymälän pihalla valtava tulostin lojumassa ja eräällä linja-autopysäkillä paljon perunoita levällään.

  • 4.2.2020 at 20:12
    Permalink

    Olen kerännyt roskia koiran lenkkireitin varrelta nyt 5 vuotta. Eikä se roska lopu, uutta tulee vaikka osa roskaajista näkee keräystä. Monta pussia vuodessa. Ja isompaakin tavaraa on viety peräkärryllä. Tynnyriä, renkaita, lipastoa, hyllyä, pöytää, sohvaa, kiuas, tulostin ja ties mitä. Pikkusen voisi aivoja käyttää, onko kiva sotkea oma elinympäristö?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko vienyt jätteitä Hyödyksi-asemalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä