0

Viikon verkkokysely: Varaudutko Kiinassa puhjenneeseen koronavirusepidemiaan?

Viime päivinä on uutisoitu Kiinan Wuhanin miljoonakaupungista alkunsa saaneesta uudenlaisesta koronaviruksesta ja sen aiheuttamista tautitapauksista. Tapauksia on raportoitu olevan useita tuhansia ja määrä kasvaa päivittäin. Myös kuolemantapauksia on raportoitu. Tautitapauksia on todettu myös monessa maassa Kiinan ulkopuolella. Suomen ensimmäinen tapaus todettiin Wuhanista tulleella kiinalaisturistilla Lapin keskussairaalassa.

Kiina on reagoinut kieltämällä ryhmämatkailun ulkomaille ja eristämällä Wuhanin kaupungin sekä lukuisia muita suuria kaupunkeja. Finnair on keskeyttänyt Kiinan lentonsa maaliskuun loppuun saakka. Virukseen ei toistaiseksi ole rokotetta.

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen kansainväliseksi terveysuhaksi.

Miten sinä olet suhtautunut uutisointiin uudesta viruksesta ja sen aiheuttamista sairastumisista, minkälaisia tunteita uutisointi sinussa herättää? Onko kärpäsestä tehty härkänen vai herättääkö tilanne pelkoa ja epävarmuutta? Oletko varautunut viruksen leviämiseen esimerkiksi hankkimalla hengityssuojaimia tai kokoamalla kotiin elintarvikkeita? Oletko kenties ryhtynyt nauttimaan lisäravinteita immuniteettisi tueksi? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja kerro mielipiteesi.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Varaudutko Kiinan koronavirukseen?

 • Ei. (75%, 52 ääntä)
 • Kyllä. (25%, 17 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 69

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Varaudutko Kiinassa puhjenneeseen koronavirusepidemiaan?

 • 29.1.2020 at 20:18
  Permalink

  Jäin sikaflunssasta henkiin, joten koronapelikin tulee hoidettua.

 • 30.1.2020 at 06:55
  Permalink

  Miten tuohon nyt osaisi varautua ? Voisi ostaa kaapit täyteen ruokia ja desinfioivia juomia sekä erilaisia pillereitä – ei sitten tarvitse epähygieenisten ihmisten seassa shoppailla. Naamareiden askartelu kaikenlaisista materiaaleista olisi rentouttavaa puuhaa, ja kun testamentti- ja hautapaikka-asiat on hoidettu kuntoon, niin siinä lienee alkuun ne tärkeimmät.

 • 30.1.2020 at 19:45
  Permalink

  Eipä ei, ku oopi erakko. Ruoan voi tilata netin kautta lokeroon noudettavaksi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kukkiiko puutarhasi koronakesänä tavallista enemmän?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä