0

Viikon verkkokysely: Pitääkö kotisi loistaa jouluna puhtauttaan – oletko jo aloittanut joulusiivouksen?

Suomalaisiin perinnetapoihin kuuluu, että koti puunataan joulun alla puhdastakin puhtaammaksi. Entisaikaan lankkulattiat kuurattiin juuriharjalla, nyt materiaalit ja välineet ovat toiset, mutta enemmistö pitää puhtausvaatimuksista kiinni. Monilla joulusiivous ulottuu kaappien perukoille, ja tietysti myös saunaan.

Oletko sinä jo aloittanut joulusiivouksen? Onko suursiivous oleellinen osa sinun joulutunnelmasi luomista? Kerro kommenteissa, mitä sinun joulusiivouksesi sisältää. Vai ajatteletko kenties, että siivoamaan ehättää hyvin vielä joulun jälkeenkin?

Oletko jo aloittanut joulusiivouksen?

 • Ei. (62%, 31 ääntä)
 • Kyllä. (38%, 19 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 50

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Pitääkö kotisi loistaa jouluna puhtauttaan – oletko jo aloittanut joulusiivouksen?

 • 12.12.2019 at 11:48
  Permalink

  Meinasi päästä unohtumaan koko joulupaniikki, mutta onneksi valpas media tällä tavoin muistutti asiasta. Stressiä kuuluu myös hankkia sukulaisista, lahjoista, korteista, kuusesta ja ruuista. Joulujuomien osto on yleensä ollut aika leppoisaa touhua.

 • 12.12.2019 at 14:59
  Permalink

  En tee suurempaa siivousta, koska vietän joulun serkun luona länsirannikolla. Siellä siivoamme yhdessä. Joulupuuna käytämme mäntyä aitojen kynttilöiden kera.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko vienyt jätteitä Hyödyksi-asemalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä