0

Lappeenrannan kaupungille ei myönnetty valituslupaa palomieskiistassa—asian käsittely jatkuu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa

Korkein oikeus ei myöntänyt Lappeenrannan kaupungille valituslupaa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen sivutoimisten työntekijöiden palkkaetuja koskevassa asiassa. Korkein oikeus antoi päätöksensä keskiviikkona.
Valituslupa koski Itä-Suomen hovioikeuden antamaa tuomiota, jonka mukaan varallaoloaika tulee katsoa jälkikäteen työajaksi.
Asian kantajat työskentelevät Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen palveluksessa, käytännössä Luumäellä ja Joutsenossa, sivutoimisissa työsuhteissa. Kantajat ovat vaatineet, että heidän suorittamansa varallaoloaika tulee katsoa täyteen palkkaan oikeuttavaksi työajaksi. Kaupungin näkemyksen mukaan kyseessä on ollut tavanomainen varallaolo, josta kantajat ovat jo saaneet asianmukaisen korvauksen.
Korkeimman oikeuden ratkaisu merkitsee sitä, että hovioikeuden antama tuomio jää pysyväksi.
Oikeudenkäynnissä ei ole vielä otettu mitään kantaa mahdollisten saatavien määrään. Asiassa on tähän saakka ollut kysymys vain siitä, tuleeko suoritettu varallaolo katsoa jälkikäteen työajaksi.
Asian käsittely jatkuu seuraavaksi Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

 

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä