0

Viikon verkkokysely: Oletko joutunut hätätilanteeseen, jossa ensiaputaitojasi on tarvittu?

Ensiaputaitojen pitäisi kuulua jokaisen ihmisen perusvalmiuksiin. Viime aikoina sydämen haitallisen rytmihäiriön korjaavat maallikkodefibrillaattorit eli sydäniskurit ovat yleistyneet julkisissa tiloissa ja niiden avulla moni henki on jo säästynyt. Laite on helppokäyttöinen ja neuvova ja sen käyttöön on tarjolla erillisiä koulutustilaisuuksiakin. Toki hätäensiapua voi joutua antamaan myös toisenlaisissa tiloissa ja tilanteissa.

Oletko sinä joutunut tilanteeseen, jossa olet joutunut antamaan hätäensiapua? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Oletko joutunut antamaan hätäensiapua?

 • Ei. (58%, 34 ääntä)
 • Kyllä. (42%, 25 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 59

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Oletko joutunut hätätilanteeseen, jossa ensiaputaitojasi on tarvittu?

 • 14.11.2019 at 14:07
  Permalink

  Olen elvyttänyt hätätilanteessa kaksi kertaa. Molemmat yllättäen. Kumpaankin tilanteeseen tulivat ammattilaiset jatkamaan.

 • 19.11.2019 at 08:43
  Permalink

  En ole itse elvyttänyt, mutta minut on elvytetty ja olen tässä, kiitos elvytystaitoisen ohikulkijan. Kiitollisuus on suuri, toivottavasti jokainen opettelee peruselvytyksen ja uskaltaa myös tarttua hätätilanteessa toimeen. On hienoa, että sydäniskureita alkaa olla saatavilla yleisillä paikoilla, se varmasti alentaa kynnystä tarttua toimeen.

 • 19.11.2019 at 08:44
  Permalink

  Kerran olen elvyttänyt. Kyllä sitä hätätilanteessa tekee parhaansa, vaikka olisi miten epävarma ja pelokas olo. Tällä kertaa kävi hyvin ja ihminen selvisi.

 • 19.11.2019 at 15:37
  Permalink

  Onneksi ei ole koskaan tarvinnut oikeassa tilanteessa herätellä ketään henkiin, vaikka ensiapukurssit onkin käyty. On se eri juttu puhaltaa nukkea kuin oikeaa ihmistä. Olen kyllä sitä mieltä, että ensiapukurssi pitäisi jokaisen käydä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko vienyt jätteitä Hyödyksi-asemalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä