0

Viikon verkkokysely: Onko sinun asuinalueellasi rottaongelma?

Luumäellä on näkynyt tänä syksynä rottia ihmisasutuksen läheisyydessä ja niistä on tehty kuntaan lukuisia ilmoituksia. Rotat viihtyvät siellä, missä niille on tarjolla ravintoa. Oletko sinä havainnut rottia omassa asuinympäristössäsi? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Oletko kenties ryhtynyt rottasotaan ja millä keinoin hankkiudut eroon haitallisina pidetyistä jyrsijöistä?

Liikkuuko asuinalueellasi rottia?

 • Ei. (64%, 34 ääntä)
 • Kyllä. (36%, 19 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 53

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Onko sinun asuinalueellasi rottaongelma?

 • 16.10.2019 at 16:44
  Permalink

  Ei ole rottia, mutta myyriä on liikaa.

 • 17.10.2019 at 08:46
  Permalink

  Rottien määrä on suoraan verrannollinen pihoissa olevien koira-aitausten määrään, sillä sieltä ne ruokansa hakevat, kun vakituiset asukit ovat poissa.

 • 17.10.2019 at 11:05
  Permalink

  Kyllä.
  Tuholaistorjunta firman myrkkyjen jälkeen ei ole näkynyt, toivottavasti pysyvätkin poissa!

 • 17.10.2019 at 12:09
  Permalink

  Rottaongelmia tosiaan on, ja tämän ongelman lähteelle kun ei mikään taho näköjään saa aikaseksi tehdä mitään.. Monista valituksista huolimatta. Alkaisi olla aika jo tapahtua jotakin vuosien ongelmalle. Missä lie menee laittoman kaatopaikan raja?
  Aivan mahdotonta, etenkin kun kyläläiset saa varoa omaisuuttaan, ja se on kaikkien omasta pussista pois kun tuhoja syntyy. Eli haitan lähteelle olisi jotakin saatava tehdyksi, etenkin kun tiedetään missä nämä lisääntyvät ja jos ei haittaa poisteta niin ei se rottien lisääntyminenkään lopu.

 • 17.10.2019 at 12:17
  Permalink

  Pihapiirissäni on jo pitempään ollut rottia. Muuten en olisi asiasta tiennyt, ellei kissani olisi alkanut niitä tuomaan tapettuna parvekkeelleni, hän kun on öisin ulkona ja päivät sisällä. Erään viikon aikana toi jopa 15kpl näytille, nyt on alkanut jo vähenemään saaliit. Vaikka monet ovat sitä mieltä, ettei kissoja saisi pitää vapaana ulkona, niin oma kissani on kesän aikana tuonut kymmeniä hiiriä ja rottia todisteeksi siitä, että jyrsijät saavat kyytiä kissan hampaissa. Luomuloukku parhaasta päästä!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko e-urheilu mielestäsi urheilua?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä