0

Mielipidekirjoitus: Ampumaradan ja paloaseman sijainnit askarruttavat

Ihailimme toissa lauantain aamupäivällä kauniita, erikoisenvärisiä lintuja tiaisten ja pikkuvarpusten joukossa. Arvelimme niiden olevan muuttomatkalla tankkaamassa ruokaa. Toiset söivät lintulaudalla ja toiset kylpivät pihalla olevassa altaassa.
Yhtäkkiä kuului kova laukaus. Se kaikui kuuluvasti kuulaassa syyssäässä.
Linnut pakenivat kauhun vallassa eivätkä enää palanneet. Kolmen, neljän tunnin kuluttua ilmestyi yksi talitiainen tiedustelijaksi, uskaltaako tulla.
Laukausta seurasi jatkuva laukausten sarja. Hirviporukkahan se siellä harjoitteli, niin luulen.

Olen asunut parilla paikkakunnalla pääkaupunkiseudulla sekä Vaasassa, Kuopiossa ja Tampereella. Missään en ole nähnyt ampumarataa näin lähellä asutusta. Aikoinaan alue on ollut kaukana metsän keskellä. Nyt asutus on levinnyt lähelle, liekö linnuntietä 500 metriäkään matkaa.

En ole nähnyt liioin paloasemaa koulukeskuksen yhteydessä. Sillä olisi ollut rajattomat mahdollisuudet sijaita missä muualla tahansa kunnan maalla. Olisi säästynyt muinainen asutuskin koskemattomana. Sitä paitsi paloauto ja tiehidasteet on luvalla sanoen omituinen yhdistelmä.

TARJA KUHA
Taavetti

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

2 kommenttia aiheesta “Mielipidekirjoitus: Ampumaradan ja paloaseman sijainnit askarruttavat

 • 14.10.2019 at 21:22
  Permalink

  Kyllä paloasema on ihan omalla tontilla tien toisella puolella kuin koulukeskus. Kaiken lisäksi paloasema on sijainnut jo 62-vuotta tuossa kouluja vastapäätä, miten se nyt olisi muuttunut ongelmaksi?
  Paloaseman on sijaittava siellä missä palokuntalaisetkin asuvat, ei sitä voi mihinkään puukylän perukoille viedä.
  Hidasteita nyt on vaan jo joka paikassa, kyllä paloautossakin on jarrut hidastaa siinä kohtaa. Kaiken lisäksi palokunta pyrkii lähtemään, jos mahdollista, Kouvolan suunnan kautta.

 • 16.10.2019 at 09:24
  Permalink

  Laukausten ”sarja”? Ettäkö sarjatulta? Kummallista ihmetellä aseman tai a-radan sijaintia. Ihmettelyä pitäisi herättää asutuksen tunkeminen alueille jossa saattaa olla esim. harrastuksen ääniä. Jos jotakin ylimääräistä on, niin ne hidastintöyssyt.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Poimitko metsämarjoja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...