0

Viikon verkkokysely: Oletko sinä varautunut turvaamaan vanhuudenpäiväsi?

Vanhustenviikkoa vietetään 6.—13. lokakuuta teemalla Varaudu vanhuuteen. Ikääntymiseen voi varautua monin eri tavoin, esimerkiksi varustamalla kotia ikäihmiselle sopivaksi, tutustumalla ikääntyneille suunnattuihin palveluihin ja apuvälineisiin, huolehtimalla vakuutusturvasta ja taloudenhallinnasta, tai vaikkapa vain pitämällä itsestään huolta ja seuraamalla terveydentilaansa. On mahdollista valtuuttaa jo hyvissä ajoin läheinen huolehtimaan asioiden hoitamisesta edunvalvontavaltuutuksella, kun itse ei siihen enää kykene ja myös hoitotahdon voi tehdä jo hyväkuntoisena.

Oletko sinä varautunut vanhuuteen? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Oletko varautunut vanhuuteen?

 • Ei. (61%, 33 ääntä)
 • Kyllä. (39%, 21 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 54

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Oletko sinä varautunut turvaamaan vanhuudenpäiväsi?

 • 7.10.2019 at 11:44
  Permalink

  Enpä kyllä ole. Toivon ettei asia ole ajankohtainen vielä toviin. Syytä varmaan olisi, todennäköisesti maailma on kovin erilainen sitten kymmenien vuosien päästä, mikä on vaikkapa nyt vanhustenhoidon tila, kun nyttenkin eksote on suuressa lirissä vanhusväestön kanssa ja kierre vain pahenee.

 • 7.10.2019 at 11:45
  Permalink

  Pitäisi kyllä varautua, kun katsoo ja kuuntelee vanhusten oloja ja miten huonosti heistä pidetään huolta. Ei ole hääviä vanhuus nykyään. Mutta ei ole kyllä tuloja, mistä laittaa sivuun vanhuuden varoille, vaikka kuinka tietää, että pitäisi. Onneksi siihen on vielä aika pitkä aika, kun itse joudun yhteiskunnan vastuulle.

 • 8.10.2019 at 08:20
  Permalink

  Hoitaja- ja avustajapulaan ei ole muuta lääkettä, kuin työperäinen maahanmuutto. Jotta tuleva kansssakäyminen olisi sujuvampaa, olen jo opiskellut venäjää ja etsiskelen parhaillaan filippiinon opiskelumateriaalia.

 • 9.10.2019 at 10:28
  Permalink

  Vanhuus tulla taapertaa jo kovaa vauhtia vastaan, ja paras, mitä voin tehdä, on yrittää pitää itseni fyysisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa. Henkinen hyvinvointi kohenee siinä samalla, kun ui, lenkkeilee, joogaa ja käy kuntosalilla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kukkiiko puutarhasi koronakesänä tavallista enemmän?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä