0

Viikon verkkokysely: Oletko diginatiivi — sujuuko sinulta digilaitteiden käyttö?

Tietokoneet, tabletit ja älykännykät ohjelmistoineen, sovelluksineen ja sosiaalisine medioineen ovat arkea. Ajatustenvaihto tuttavien kanssa sujuu tai sähköpostitse tai vaikkapa Whatsup-sovelluksessa ja suoriutuakseen laskunmaksusta on, jos ei aivan välttämätöntä, niin ainakin käytännöllistä osata käyttää verkkopankkia.

Sovellusten kautta voi lukea lehtiä, tehdä ja perua ajanvarauksia, shoppailla ja käyttää erilaisia viihdepalveluja.

Apuakin on tarjolla niille, joille digitekniikka on jäänyt vieraaksi. Etelä-Karjalan kansalaisopisto järjestää syyskauden aikana tiistaisin Taavetissa maksuttomia Digi pintaan -työpajoja, joissa on mahdollisuus oppia perustaitoja laitteiden ja sovellusten käytöstä.

Miten sinä koet pärjääväsi digilaitteiden kanssa? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi aiheesta.

Käytätkö digilaitteita sujuvasti?

 • Ei. (52%, 25 ääntä)
 • Kyllä. (48%, 23 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 48

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Oletko diginatiivi — sujuuko sinulta digilaitteiden käyttö?

 • 9.9.2019 at 15:34
  Permalink

  Osaan maksaa laskuja ja surffata internetissä, mutta en tunne, että osaisin käyttää laitteita kovin hyvin. Vähän väliä menee sormi suuhun ja välillä pelottaa, että tulee huijatuksi, kun niihin huijauksiin repsahtavat osaavammatkin. Siksi en oikeastaan käytä kovin paljon tablettitietokonetta tai puhelinta asioiden hoitamiseen, vaikka kummatkin omistan.

 • 10.9.2019 at 09:13
  Permalink

  Luumäen Lehden Digi pintaan-jutussa ei ole mitään mainintaa ilmottautumisosoitteesta tai puhelinnumerosta. Ei myöskään kellonaikoja.
  Onkohan näiden tietojen omaehtoinen etsiminen ja löytäminen jonkunlainen pääsykoe koulutukseen ?

 • 10.9.2019 at 16:00
  Permalink

  Suht hyvin pärjään, mutta voisi kai paremminkin vielä laitteet hallita. Vähän tulee ongelmaa, jos joutuu vaihtamaan vaikka kännykän uuteen. Kaikki tutuksi käynyt pitää silloin asentaa uudestaan. Onneksi ne puhelinkaupassa suostuvat auttamaan, niin ei tarvitse itse pähkätä.

 • 10.9.2019 at 16:05
  Permalink

  Eiväthän ne osaamattomat löydä internettiin vastaamaan. Kyllä käy sääliksi vanhoja ihmisiä, jotka ovat ihan hukassa kaikkien systeemien ja sovellusten kanssa. Kohta ei mitään asioita voi hoitaa enää paikan päällä käymällä tai soittamalla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä