0

Jousikonsertti juhlistaa Ellen Svinhufvudia — syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta

Presidentin puolison, rouva Ellen Svinhufvudin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Sen kunniaksi presidentti P.E. Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemessä järjestetään juhlakonsertti sunnuntaina 15. syyskuuta alkaen kello 17.
Konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen säveltämää musiikkia jousikvartetin esittämänä. Kvartetissa soittavat viulistit Vivian Stolt ja Miriam Hynynen, alttoviulisti Charlotta Westerback sekä sellisti Annika Valkeajoki.
Tilaisuuteen osallistuu presidenttiparin pojanpoika, lääninrovasti Heikki Svinhufvud.
Konsertin järjestää Luumäen seurakunta. Tilojen rajallisuuden vuoksi konserttiliput tulee varata etukäteen.

Ellen Svinhufvud, omaa sukuaan Timgren, syntyi 23. joulukuuta 1869 Turussa. Hän avioitui Pehr Evind Svinhufvudin, tulevan presidentin kanssa vuonna 1889. Presidenttiparilla oli kuusi lasta. Ellen Svinhudfvud asui Luumäellä Kotkaniemen kodissaan aina kuolemaansa, vuoteen 1953 asti.

SOILE TANKKA
soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Tekikö Luumäen Osuuspankki oikean ratkaisun pysyessään itsenäisenä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä