0

Mielipidekirjoitus: Mustikanpoimintaa

Mitähän mahtoi liikkua sen marjastajan mielessä, joka tuli Taavetin Valimontiellä sijaitsevan omakotitalon tontille poimimaan mustikoita asukkaiden ollessa muualla. Toki mustikoita on tänä kesänä yleensä aika heikosti, mutta jokamiehenoikeudet eivät sentään ainakaan vielä ole niin laajat että tuon kaltainen toiminta olisi sallittua ja asiallista.
Vaikka Antero Raimo & Ovet aikanaan lauloivat mustikanpoiminnan olevan mukavaa toimintaa, ei sitä tule harrastaa yksityisen kiinteistön tontilla loukaten räikeästi asukkaiden yksityisyyttä.

Talon väki on vuosien ajan hoitanut tontin rajojen sisäpuolella olevaa mustikkakasvustoa ja aivan poikkeuksetta varvut ovat palkinneet hoitajansa runsaalla ja hyvälaatuisella marjasadolla. Niin oli tapahtumassa tälläkin kerralla. Siitä on ollut ta-
lon asukkaiden ja erityisesti mustikoista pitä-
vien lasten hyvä käydä ohi kulkiessaan poimimassa marjoja suuhunsa tai vaikkapa terveelliseksi iltapalaksi.

Lapsille on vaikea selittää
tällaista ihmisen toimintaa.

Tapahtunut aiheutti suurta mielipahaa kaikille ja lapsille on vaikea selittää tällaista ihmisen toimintaa. Tonttia ei ole aidattu metsään rajoittuvalta puolelta, mutta joka tapauksessa tekijä tuli aivan liian lähelle asuinkiinteistöä. Hän on melkoisella varmuudella aikuinen ihminen, koska marjat tuolta alueelta olivat kadonneet viimeistä mustikkaa myöten.
Sinne menivät marjat…mutta minne? Ilmeisesti parempiin suihin.

TEUVO VIKMAN
JA MARJANSA MENETTÄNEET ASUKKAAT

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Aloititko jo terassikauden?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä