0

Pakastatko, hilloatko, mehustatko, kuivaatko — säilötkö sinä kesän satoa?

Kesä ja alkusyksy tarjoavat parastaan. Valittavana on monenlaista tuoretta lähiruokaa: mansikoita, mustikoita, hedelmiä, sieniä, kasviksia ja juureksia. Järvikalakin kuuluu kesäkauden antimiin.

Käytätkö sinä kesän satoa hyödyksi talvellakin? Keitteletkö mehuja ja hilloja, teetkö omatekoisia säilykkeitä tai pakastatko vitamiinit talteen?

Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä aiheesta kommenttisi. Kerro mitä ja miten säilöt ja jaa vaikkapa parhaat säilöntävinkkisi.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Säilötkö kesän antimia?

 • Kyllä. (78%, 40 ääntä)
 • Ei. (22%, 11 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 51

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Pakastatko, hilloatko, mehustatko, kuivaatko — säilötkö sinä kesän satoa?

 • 5.8.2019 at 11:16
  Permalink

  Tatteja ja suppiksia on helppo kuivata ja oikein säilytettynä parasta ennen-päiväys on tosi kaukana tulevaisuudessa.Puolukkasurvosta on myös vaivaton valmistaa – nuija ja puhtaita purkkeja – ja siitä tehty hillo on välttämätön lisä mm. sellaisille ruuille kuin kaali- ja maksalaatikko, lihapullat sekä karjalanpaisti.

 • 7.8.2019 at 08:33
  Permalink

  Säilön vähän kaikkea. Kerään itse ja ostan mustikkaa ja mansikkaa pakkaseen, teen kurkku- ja kurpitsasäilykkeitä ja kuivatan suppilovahveroita. Omenahilloakin keittelen, jos vaan satoa tulee vanhoihin puihin. Niin ja tietysti tulee pakkaseen laitettua myös raparperiä ja herukoita. Onpahan luonnolliset vitamiinit talven varalle eikä tarvitse popsia pillereitä purkista. Tillillä maustetut etikkakurkut mummon reseptillä ovat isointa herkkua, käyvät leivän päälle ja melkein minkä vaan ruuan kaveriksi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä