0

Neljän karhun metsästykseen myönnettiin poikkeusluvat Keski-Kymen alueelle, johon Luumäki kuuluu — Kaakkois-Suomessa voi metsästää kaikkiaan 24 karhua

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvat kaikkiaan 24 karhun metsästämiseen Kaakkois-Suomen alueella. Luvista neljä on myönnetty Keski-Kymen alueelle, jossa kaksi karhua voi metsästää Kuutostien pohjoispuoliselta ja kaksi Kuutostien eteläpuoliselta alueelta.
Keski-Kymen alue kattaa Luumäen, Lemi-Taipalsaaren, Miehikkälän, Savitaipaleen-Suomenniemen, Sippolan, Valkealan-Kouvolan, Vehkalahden-Haminan ja Virolahden riistanhoitoyhdistysten yhteislupaan ilmoittautuneiden metsästysseurojen ja -seurueiden alueet.

Kahdenkymmenen karhun luvat kohdentuvat Koillis-Kymen ja Raja-Kymen alueille eli Ruokolahden-Imatran, Rautjärven ja Parikkalan sekä Joutsenon, Etelä-Saimaan ja Ylämaan riistanhoitoyhdistysten alueille.

Luonnonvarakeskuksen (LUKE) arvion mukaan Kaakkois-Suomen alueella on 225—240 yli vuoden ikäistä karhua ja alueen pentutuotto on 55 pentua. Viime vuonna karhun kannanhoidolliseen metsästykseen Kaakkois-Suomessa oli 26 poikkeuslupaa ja saaliiksi tuli 25 karhua.

Karhun metsästysaika alkaa 20. elokuuta päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä