0

Oletko joutunut ukkosen silmään — onko sinulla huonoja kokemuksia ukonilmoista?

Viilennyt sää toi tullessaan ukonilmat. Luumäen Nuppolassa ja Lemin puolella lähellä kuntarajaa sijaitsevassa saaressa paloi kaksi salaman sytyttämää kesäasuntoa, Lappeenrannassa taas voimakkaat sateet toivat tullessaan rakeita ja tulvivia viemäreitä.

Onko sinulla ikäviä kokemuksia ukonilmoista? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja kerro kokemuksistasi jättämällä kommenttisi.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Onko sinulla ikäviä ukkoskokemuksia?

 • Ei. (57%, 32 ääntä)
 • Kyllä. (43%, 24 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 56

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Oletko joutunut ukkosen silmään — onko sinulla huonoja kokemuksia ukonilmoista?

 • 9.7.2019 at 10:48
  Permalink

  Olen pelännyt ukkosta lapsesta lähtien sen jälkeen, kun salamanisku kaatoi puun, jonka alle mentiin ilmaa pitelemään. Kauhea pamaus ja välähdys, korvat menivät lukkoon ja oli varmaan tuuria, ettei henki mennyt. Kukaan meistä lapsista ei loukkaantunut, mutta muistikuva jäi vahvana enkä halua olla ukkosella missään ulkona. Laitan verhot kiinni ja otan kaikki sähkölaitteet pois seinästä.

 • 9.7.2019 at 11:51
  Permalink

  Kyllä on syytä kunnioittaa luonnon voimaa. Kerran meinasi mökki palaa, kun salama tuli puhelinlankaa pitkin sisälle. Onneksi vaan mustasi seinän ja heitti kipinää eikä sytyttänyt tulipaloa. Toisen kerran kaatoi puun sähkölangoille ja melkoinen oli kipinäsade, mutta siitäkin selvittiin säikähdyksellä. Vaan minkäs sille teet, tulee kun tulee, tuurilla ne laivatkin seilaa.

 • 9.7.2019 at 19:08
  Permalink

  Kyllähän se ukonilmakin toisinaan varsin hurjalta tuntuu ja kuulostaa. Mutta jos akanilma alkaa nousta, se se vasta kauheaa on.

  • 22.7.2019 at 00:42
   Permalink

   Kovia ukkosia olin meidän mäellä. Ikkunanpokat lensi puutarhaan monesti.Seinä syttyi palamaan. Pistorasiat lensi tupaan usein. Kerran oli veljen henki vähällä mennä, kun muutaman sentin päästä pamahti pistorasiasta salama ja seinän tilkkeet lensi tupaan ja seinä alkoi käryämään. Naapurista kuoli eläimiäkin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä