0

Viikon verkkokysely: Keräätkö luonnonmarjoja?

Luonnonvarakeskuksen (Luke) mukaan mustikan sadosta on tulossa tänä kesänä kukinnan perusteella keskinkertainen. Puolukan satonäkymät ovat puolestaan hyvät. Suomen marjoista lakka kypsyy ensimmäisenä heinäkuussa ja sen jälkeen satoa tarjoavat heinä-elokuussa muun muassa mustikka, vadelma ja puolukka. Luonnonmarjoja saa kerätä jokamiehenoikeuksin, mutta silti iso osa marjoista jää vuosittain poimimattomina metsiin eläinten ruoaksi. Keräätkö luonnonmarjoja? Vastaa kyselyymme ja kommentoi, mikä suomalainen superfood on suosikkisi.

Keräätkö luonnonmarjoja?

 • Kyllä (76%, 62 ääntä)
 • En (24%, 20 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 82

Loading ... Loading ...

 

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

4 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Keräätkö luonnonmarjoja?

 • 28.6.2019 at 13:42
  Permalink

  Kaikkia mitä luonnosta löytyy menee nyt pakkaseen.

 • 29.6.2019 at 13:51
  Permalink

  Tottakai kerään, marjat ovat superruokaa ja Luumäellä ne ovat meitä kaikkia lähellä. Toivottavasti tänä kesänä saadaan hyvä sato sekä mustikoista että puolukoista. Toivotan myös thaimaalaiset marjanpoimijat tervetulleiksi Luumäelle, liian paljon marjoja jää metsään.

 • 2.7.2019 at 10:27
  Permalink

  Kyllä on marjastus ja sienestys paikotellen hankalaa – tarkoitin tietysti haasteellista – tuon tehometsätalouden takia. Aukkohakkuut on ihan oma lukunsa, mutta miksi ihmeessä muutamaa kymmentä propsipuuta varten metsään pitää mennä parilla isolla koneella ja rikkoa maapohja ja suot vuosikausiksi kasvukelvottomiksi. Luulisi sitä vähän kevyemmälläkin kalustolla pärjäävän. Ja onkohan ne latvukset ja oksat jotakin palamatonta materiaalia, kun niitä ei viedä pois, vaan viskotaan sinne tänne, ei edes nätteihin kasoihin osata laittaa !

 • 3.7.2019 at 09:55
  Permalink

  Selkä ei harmi kyllä kestä yhtään marjastusta, nuorena kyllä keräsin paljon. Nyt sen sijaan ostan ahkerilta poimijoilta marjoja talven varalle. Totta kai Suomen parhaita luonnonvaroja pitää hyödyntää. Ovat maukkaita ja superruokaa viimeisen päälle.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä