0

Lukijan mielipide: Onko Posti Suomen suurin sosiaalitukien saaja?

Posti tekee voittoa, maksaa johtajalleen miljoona euroa vuodessa sekä lisäksi maksaa valtiolle osinkoja 28 miljoonaa euroa.
Samaan aikaan työntekijöiden palkat ovat niin alhaiset, että he ovat paitsi oikeutettuja julkiseen sosiaaliturvaan myös tarvitsevat sitä välttämättä tullakseen toimeen ja selvitäkseen arjestaan. Suomalaiset veronmaksajat siis tukevat Postin alhaisia palkkoja suurilla summilla vuosittain.
Postin uusin aikomus on postin myymälöiden lakkauttamisen lisäksi siirtää työntekijöitä heikompien työehtosopimusten piiriin, jolloin palkat laskevat entisestään, eivätkä enää mitenkään riitä elinkustannuksiin, ja veronmaksajien tukea tarvitaan työntekijöille yhä enemmän.
Samaan aikaan Postin johto väittää, ettei sillä ole varaa maksaa työntekijöilleen palkkaa, mutta maksaa kuitenkin johtajalleen 82 000 euroa kuukaudessa ja johtoryhmän jäsenille kovia palkkoja.
Urheat Postin työntekijät eivät halua yhteiskunnan tukevan heitä, vaan he haluavat työnantajan maksavan riittävää palkkaa, jolla pystyy elättämään itsensä ja perheensä. He vaativat myös aivan oikeutetusti kokopäivätyötä.

Suomessa pitää lopettaa kikytys, nollakorotukset ja työehtoshoppailu.

Samanlaisessa tilanteessa liian pienen palkan kanssa painivat muun muassa henkilökohtaiset avustajat, koulunkäynninohjaajat, lastenhoitajat, varhaiskasvatuksen opettajat, sairaanhoitajat, lähihoitajat, sosiaalityöntekijät, tarjoilijat, keittäjät, siivoojat, myyjät ja monet muut.
Suomessa pitää lopettaa kikytys, nollakorotukset ja työehtoshoppailu. Työntekijöiden pitää tuntea itsensä tyytyväiseksi eikä riistetyksi työssään. Kunnolliset palkat edistävät kansanterveyttä ja nostavat ihmisiä köyhyydestä. Yrittäjienkin paras ystävä on ostovoimainen asiakas.

SATU TAAVITSAINEN (sd.)
kaupunginvaltuutettu
Mikkeli

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentteja aiheesta “Lukijan mielipide: Onko Posti Suomen suurin sosiaalitukien saaja?

  • 26.6.2019 at 12:46
    Permalink

    Hyvä Satu. Ihan asiaa kirjoitat. Kyllä posti ei ole enää posti. Naurettava koko laitos. Ja tosiaan sillä on johtajille varaa maksaa, mutta jotka siellä työt tekee, he elävät nälkäpalkalla. Olisi jo aika jonkun tahon tuohon postin naurettavaan touhuun puuttua ja pistää se instanssi kyykkyyn. Mutta turhaahan se on, ei varmaan siihen sopivaa tekijää löydy joka sen sais kuriin!? Otappas Satu asiaksesi ja pistä tuulemaan. Kyllä sinulle tukijoita riittää ympäri Suomen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aloititko jo terassikauden?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä