0

Kotkaniemi-säätiö sai maaseututoimijan tunnustuksen — Etelä-Karjalan kylät kehuu innovatiivisuutta ja yhteistyötaitoja

Luumäkeläinen Kotkaniemi-säätiö on valittu Vuoden maaseututoimijaksi. Valinnan teki Etelä-Karjalan kylät -yhdistys.
Kotkanniemi-säätiö ylläpitää ja tekee tunnetuksi presidentti P.E. Svinhufvudin elämäntyötä ja Suomen itsenäistymisen muistoa vaalivaa kotimuseota. Perustelujen mukaan säätiö sydämenä toimivat vapaaehtoiset.
— Viimeaikojen kehityksessä voidaankin nähdä Kotkanniemen uusi nousu. Innovatiivisuus ja hyvät yhteistyötaidot ovat olleet keskiössä, kun paikalliset yritykset ja yhdistykset ovat tulleet mukaan monipuolistamaan historiallisen kohteen palveluntarjontaa, Etelä-Karjalan kylistä kerrotaan.
Luumäen kunta ja P.E. Svinhufvudin muistosäätiö perustivat Kotkaniemi-säätiön syksyllä 2013. Säätiön puheenjohtaja on Matti Hirvikallio.

Vuoden eteläkarjalaisena kylänä palkitaan lauantaina, avoimien kylien tapahtumapäivänä, Taipalsaaren Vehkataipale. Kylätoiminnan tiennäyttäjän kunniamaininnan on saanut puolestaan Lemin kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko.
Etelä-Karjalan kylät ry on maakunnallinen kylien yhteenliittymä. Mainituilla tunnustuksilla yhdistys haluaa nostaa esiin toimijoita, jotka ovat olleet mukana edistämässä kylätoimintaa sekä toimivat positiivisena voimavarana alueelliselle yhteistyölle.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Käytätkö kirjastopalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä