0

Pelastuslaitos kysyy paloturvallisuudesta

Kiinteitöjen  omistajat saattavat saavat Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta postia, johon on syytä vastata. Pelastuslaitos käynnistää asuin- ja vapaa-ajan rakennusten paloturvallisuuden itsearvioinnin vuoden 2019 valvonta-alueilla. Tavoitteena on tukea asukasta kodin tai kesämökin paloturvallisuuden parantamisessa.
Paloturvallisuuden itsearviointi kohdistuu vuosittain vaihtuville alueille. Luumäellä postia voi tulla tänä vuonna Jurvalan alueen kiinteistönomistajille.

Itsearviointilomakkeen ja paloturvallisuusoppaan avulla asukas tekee itse palotarkastuksen kotiin tai kesämökkiin, eli tarkastaa asuinympäristönsä ja toimintatapojensa turvallisuuden. Tarkistuksen jälkeen täytetty itsearviointilomake palautetaan pelastuslaitokselle valmiissa vastauskuoressa. Toinen osa lomakkeesta jää dokumentiksi kiinteistöön.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen johtava palotarkastaja Simo Viholainen korostaa, että mikäli materiaalit kolahtavat postiluukusta, on paloturvallisuuden itsearviointi osoitetussa kiinteistössä suoritettava. Palautetun lomakkeen perusteella pelastusviranomainen arvioi mahdollisten jatkotoimenpiteiden tarpeen ja kiireellisyyden ja on tarvittaessa vastaajaan yhteydessä.
Vapaa-ajan kiinteistöjen omistajille itsearviointimateriaalit lähetetään postitse touko-kesäkuun vaihteessa. Vakituisessa asuinkäytössä oleviin kiinteistöihin postitus tehdään puolestaan elo-syyskuun aikana.

 

OLLI-PEKKA HÄRMÄ
olli-pekka.harma@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Käytätkö kirjastopalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä