0

Peruskouluissa ehkäistään lainvastaisia tekoja yhteisen ohjeistuksen avulla

Lainvastaisiin ja toista alistaviin tekoihin puututaan Etelä-Karjalan kouluissa yhteisen ohjeistuksen avulla. Ohjeistuksen ovat laatineet alueen kunnat, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), Kaakkois-Suomen poliisi ja Etelä-Karjalan pelastuslaitos. Lainvastaiset teot ovat tahallisia tekoja, jotka täyttävät lähes aina rikoksen tunnusmerkistön.
Etelä-Karjalassa toimii työryhmä, joka osaltaan ennaltaehkäisee ja puuttuu lainvastaisiin tekoihin kouluissa. Työryhmää vetävä Lappeenrannan Voisalmen koulun rehtori Jyrki Auronen kertoo, ettei koulumaailma voi olla erillinen saareke, jossa omatoimisesti selvitetään kouluissa tapahtuneet ikävät teot.
— Yhteinen ohjeistus antaa selkänojaa yksittäisille kouluille, opettajille ja rehtoreille siihen, miten lainvastaisiin ja toista alistaviin tekoihin voi ja tulee puuttua.
— Tavoitteenamme on viestiä koululaisille, että puuttuminen ikäviinkin asioihin on välittämistä.
Ylikonstaapeli Matti Hirvosen mukaan ohjeistuksella pyritään ehkäisemään myös tekoja, jotka eivät täytä rikoksen tunnusmerkistöä, mutta ovat julmia ja toista alistavia ja väheksyviä.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Käytätkö kirjastopalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä