0

Tuliko eduskuntavaalien lopputulos sinulle yllätyksenä?

Suomelle valittiin sunnuntaina 14. huhtikuuta uusi eduskunta eli 200 kansanedustajaa, joista 83 on uusia. Puolueiden valta-asetelma uudistui samalla. Eniten paikkoja, 40 kappaletta, sai SDP. Perussuomalaiset sai eduskuntaan 39 edustajaa, kokoomus 38 edustajaa ja keskusta 31 edustajaa. Vihreät saivat 20 paikkaa, vasemmistoliitto 16, RKP 9 ja kristillisdemokraatit 5.

Vaalien suurin häviäjä oli keskusta, joka menetti 18 paikkaa.

Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Arkadianmäelle lähtee kaikkiaan 17 kansanedustajaa, joista eteläkarjalaisia on seitsemän: Jani Mäkelä (ps.), Anneli Kiljunen (sd.), Suna Kymäläinen (sd.), uutena Niina Malm (sd.), Ari Torniainen (kesk.), Jukka Kopra (kok.) ja uutena Hanna Holopainen (vihr.).

Tuliko vaalitulos sinulle yllätyksenä suuntaan tai toiseen? Osasitko odottaa läpi menneiden edustajien vaalivoittoa? Entä tulivatko puolueiden valta-aseman muutokset sinulle puun takaa vai onko asetelma juuri odottamasi mukainen? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä mielipiteesi.

Yllättikö eduskuntavaalien tulos?

 • Ei. (76%, 45 ääntä)
 • Kyllä. (24%, 14 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 59

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Tuliko eduskuntavaalien lopputulos sinulle yllätyksenä?

 • 18.4.2019 at 12:07
  Permalink

  Täytyy vain ihmetellä miksei oppositio saanut suurempaa vaalivoittoa. Hyvinvointiyhteiskunnalla on hintalappunsa eikä ainakaan tulevaisuudessa päättäjät pääse yhtään helpommalla yrittäessään keksiä miten esim. hoitovaje hoidetaan kuntoon.

 • 23.4.2019 at 15:40
  Permalink

  Suurempia yllätyksiä ei tullut, eikö tuollaista tulosta ounasteltu etukäteenkin. Keskustan putoaminen ei ollut yllätys. Niin oikesitolaista politiikkaa on viime vuodet ollut. Tiukka ruuvaus on edessä kohti vanhaa alkiolaisuutta jos puolue aikoo jalansijansa säilyttää tulevaisuudessa. Ihmetellä vaan täytyy Häkkäsen saamaa äänimäärä, josta näiltäkin kulmilta tuli ääniä.

 • 23.4.2019 at 17:00
  Permalink

  Yllätys ei ollut, että näin kävi, mutta siihen ne yllätykset sitten loppuukin. Ei nimittäin tuolla kokoonpanolla tule yllätyksenä ainakaan mitään kunnollisia ratkaisuja, joilla jatkettaisiin soten rakentamista tai mitään muutakaan yhteiskunnan kilpailukyvyn tukemista. Taitapaa mennä jahkatessa seuraavat neljä vuotta ja sitten kansa taas pyöräyttää hallitusasetelman uusiksi, kun ei kerran tällä kertaa saatu mitään aikaiseksi.

 • 23.4.2019 at 17:02
  Permalink

  Kyllä kansa tietää mitä kansa tahtoo. Vai miten se taas menikään?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pesetkö mattoja järvessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä