Tuliko eduskuntavaalien lopputulos sinulle yllätyksenä?

Suomelle valittiin sunnuntaina 14. huhtikuuta uusi eduskunta eli 200 kansanedustajaa, joista 83 on uusia. Puolueiden valta-asetelma uudistui samalla. Eniten paikkoja, 40 kappaletta, sai SDP. Perussuomalaiset sai eduskuntaan 39 edustajaa, kokoomus 38 edustajaa ja keskusta 31 edustajaa. Vihreät saivat 20 paikkaa, vasemmistoliitto 16, RKP 9 ja kristillisdemokraatit 5.

Vaalien suurin häviäjä oli keskusta, joka menetti 18 paikkaa.

Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Arkadianmäelle lähtee kaikkiaan 17 kansanedustajaa, joista eteläkarjalaisia on seitsemän: Jani Mäkelä (ps.), Anneli Kiljunen (sd.), Suna Kymäläinen (sd.), uutena Niina Malm (sd.), Ari Torniainen (kesk.), Jukka Kopra (kok.) ja uutena Hanna Holopainen (vihr.).

Tuliko vaalitulos sinulle yllätyksenä suuntaan tai toiseen? Osasitko odottaa läpi menneiden edustajien vaalivoittoa? Entä tulivatko puolueiden valta-aseman muutokset sinulle puun takaa vai onko asetelma juuri odottamasi mukainen? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä mielipiteesi.

Yllättikö eduskuntavaalien tulos?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Kommentteja aiheesta “Tuliko eduskuntavaalien lopputulos sinulle yllätyksenä?

  • 18.4.2019 at 12:07
    Permalink

    Täytyy vain ihmetellä miksei oppositio saanut suurempaa vaalivoittoa. Hyvinvointiyhteiskunnalla on hintalappunsa eikä ainakaan tulevaisuudessa päättäjät pääse yhtään helpommalla yrittäessään keksiä miten esim. hoitovaje hoidetaan kuntoon.

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Yllättikö eduskuntavaalien tulos?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä