0

Oletko jo vaihtanut kesärenkaat auton alle?

Renkaidenvaihtokausi pyörii päälle kevään edetessä, vaikka talvi antoi kevään tulolle myös takapakkia. Tieliikennelain mukaan nastarenkailla saa keväisin ajella pääsiäistä seuraavaan maanantaihin saakka.
Oikea renkaiden vaihtoajankohta näkyy kuitenkin paremmin ikkunasta ulos katsoen, kuin kalenteria tiiraamalla, ja ajankohdan valinnassa on syytä käyttää harkintaa ja maalaisjärkeä.

Oletko sinä jo vaihtanut kesärenkaat? Vaihdatko renkaat itse, vai luotatko ammattiapuun? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja jätä kommenttisi.

 

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

 

Oletko jo vaihtanut kesärenkaat auton alle?

 • Ei (83%, 55 ääntä)
 • Kyllä (17%, 11 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 66

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Oletko jo vaihtanut kesärenkaat auton alle?

 • 15.4.2019 at 15:15
  Permalink

  Nastoilla ajelen, joko kohta on aika vaihtaa ne pois…syrjemmällä asuessa olisi tullut ikävä lumisateen yllättäessä jos olsisi pitänyt kesärenkailla lähteä luistelemaan. Päätiethän nyt ovat jo sulia olleet pääasassa, mutta ne yöpakkaset voivat yllättää.

 • 15.4.2019 at 15:42
  Permalink

  Kauhealla kiireellä höngätään renkaita vaihtamaan, kun kevät vasta antaa pieniä merkkejä tulostaan. Sitten luistellaan räntäsateessa metsään tai pahimmassa tapauksessa toisen auton nokkaan. Maltti on valttia tässäkin asiassa, melkein joka vuosi on tullut takatalvi vielä huhtikuun lopulla, monesti äitienpäivänäkin on vielä saatu lunta.

 • 15.4.2019 at 15:44
  Permalink

  Ei hyvän tähden, ajakaa sitten nastoilla ropisten vaikka vuodet läpeensä. Päätiet ovat olleet sulana jo kuukauden ja jos on kelvolliset kesärenkaat, niin eipä ole hätää sivuteilläkään. Jos joku aamu on maa valkeana, niin sitten ajetaan varovaisemmin. Tiestö on kurjassa kunnossa muutenkin ilman, että sitä turhaan jyrsitään nastoilla.

 • 15.4.2019 at 15:46
  Permalink

  Varasin vaihtoajan pääsiäisen jälkeen. Nyt on mielestäni otollinen aika ja sääennuste näyttää kesäistä keliä.

 • 16.4.2019 at 06:57
  Permalink

  Miten ihmeessä asfaltissa on tuommoset urat, kummastelee nastarenkailla kesäkeleillä jyristelevä autoilija.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kuntavaaleja siirtää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä