Ehdokkaan mielipide: Yhteistyöllä elinvoimaa Kaakkois-Suomeen

Kaakkois-Suomen vaalipiirimme Mikkelin, Pieksämäen, Savonlinnan, Kouvolan, Lappeenrannan, Imatran, Kotkan ja Haminan alueen elinvoimalle on tärkeää että maantie, rautatie ja tietoliikenneyhteydet

Jarno Strengell

Kaakkois-Suomen vaalipiirimme Mikkelin, Pieksämäen, Savonlinnan, Kouvolan, Lappeenrannan, Imatran, Kotkan ja Haminan alueen elinvoimalle on tärkeää että maantie, rautatie ja tietoliikenneyhteydet ovat kunnossa.

Varmistamme osaavan työvoiman saannin kehittämällä alueellamme olevaa hyvää lukio-, ammattikoulu-, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutusta.

Uusien asukkaiden saaminen Kaakkois-Suomen alueelle vaatii yritysten ja työpaikkojen lisäksi hyvät päivähoito-, harrastus-, terveys- ja vanhuspalvelut.

Maakuntien strategian mukaisesti puhdasta luontoa-, vettä- ja lähiruokaa pitää tuoda nykyistä enemmän esille, jolla houkuttelemme alueellemme matkailijoita.

Vaikka alueemme väestöpohja ikääntyy, niin vanhuksemme eivät ole pelkkä kuluerä vaan voimavara. Vanhukset tekevät hankintoja, käytävät alueen palveluita, osallistuvat järjestötoimintaan sekä auttavat lapsia ja lapsenlapsia arjen haasteissa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kustannusten noustessa, on Kaakkois-Suomen sairaanhoitopiirien pystyttävä tekemään yhteistyötä. Ei ole kenenkään edun mukaista, että palveluita ostetaan alueen ulkopuolelta tai sosiaali- ja terveyspalveluita yksityistetään, jolloin osa palveluiden tuottamiseen tarkoitetuista verorahoista menee osinkoina sijoittajien taskuihin.

Alueemme poliitikkojen kesken tarvitsemme hyvät välit, se ei tarkoita että kenenkään tarvitsee luopua omista arvoista, poliittisista näkemyksistä tai kriittisistä puheenvuoroista, mutta yhteistyötä pitää pystyä tekemään yli puoluerajojen.

Muuttotappiollisella alueella ei ole varaa keskinäiseen riitelyyn.

JARNO STRENGELL (sd.)

kansanedustajaehdokas

Mikkeli

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka