Ehdokkaan mielipide: Keksintöjä tarvitaan myös tulevaisuudessa

Innovaatiot ja keksinnöt ovat Suomen elinkeinoelämän tulevaisuudelle merkittäviä. Suomi on osaamisen ja kehityksen kärkimaita. Haluammeko olla sitä myös tulevaisuudessa? Liian

Mia Patanen

Innovaatiot ja keksinnöt ovat Suomen elinkeinoelämän tulevaisuudelle merkittäviä. Suomi on osaamisen ja kehityksen kärkimaita. Haluammeko olla sitä myös tulevaisuudessa?

Liian moni yhteiskunnallisesti merkittävä keksintö jää pöytälaatikkoon. Keksinnöillä on vaikutusta paitsi talouteen ja työllistymiseen myös ilmastomuutokseen, luonnonsuojeluun sekä hyvinvointiin.

Valtion tulisi tukea ja kannustaa innovaatioiden ja keksintöjen kehittämiseen.

Olen vaatealan yrittäjänä saanut tutustua keksijöihin ja keksintöjen mielenkiintoiseen maailmaan vähän syvemmin. Sain onneksi vielä yritysidean saatuani Tuoteväylän palvelua – ilman sieltä saamaani kannustusta, neuvontaa ja tukea voisi olla, että tarpeellinen ja toimiva mallisto olisi jäänyt suunnittelematta ja toteuttamatta.

Vasemmisto ei ole poistanut Tuoteväylä-palvelua eikä Keksintösäätiön rahoitusta. Edellinen hallitus on ohjannut kehitystukia isoille yrityksille.

Vasemmisto ajaa myös pienten yritysten ja yrittäjien elinvoimaisuuden kasvua ja yksin yrittäjien hengissä pysymisen edellytysten parantamista.

On vanhanaikaista ajatella, että vasemmisto ei ajaisi yrittäjien asioita eikä näkisi yrittäjyyttä ja yrityksiä erittäin tärkeänä yhteiskunnalle ja hyvinvointivaltion rakenteiden säilyttämiselle.

Mitä parannuksia edellinen oikeistohallitus teki pienille yrityksille ja yrittäjille? Entä miten tukivat innovaatio ja keksintö toimintaa kestävästi?

Ainut hyvä asia, jonka minä muistan oli innovaatioseteli. Tämä oli edes jotain, mutta hyvin pieni ja kertaluontoinen tuki, jonka vaikutukset taisi jäädä vähäisiksi niin yrityksille kuin yhteiskunnalle.

Minun yrityksellekin tuo seteli myönnettiin. Kiitos siitä, mutta erilaisia tukimuotoja ja neuvontaa tarvitaan, jotta Suomi pysyy kehityksen kärjessä.

Koulutuksesta säästäminen on ampumista omaan jalkaan ja ajaa meitä kohti kurjuutta.

Suunniteltuja ja toimivia sekä pitkäkestoisia ratkaisuja tarvitaan, jotta innovaatioita, keksintöjä ja yrityksiä syntyisi Suomeen myös tulevaisuudessa.

MIA PATANEN (vas.)

kansanedustajaehdokas

Hamina

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka