0

Oletko tarkka elintarvikkeista, pyritkö vähentämään ruokahukkaa?

Jokaista suomalaista kohti jätteeseen päätyy vuosittain yli 20 kiloa ruokaa. Kotitaloudet heittävät roskiin 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa vuosittain. Määrä vastaa noin 7 800 rekka-autollista.

Maa- ja kotitalousnaiset on tarttunut aiheeseen ja lähtenyt kampanjoimaan ruokahävikin vähentämiseksi. Meneillään on kaksivuotinen kampanja Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin. Kampanjassa painotetaan, että pienistä teoista syntyy suuria saavutuksia.

Kiinnitätkö sinä huomiota kotitaloutesi ruokahukkaan? Käytätkö kaappien annin tarkasti hyödyksi, vai päätyykö elintarvikkeita herkästi biojätteeseen tai kompostoriin? Missä asioissa kunnostaudut, mitä voisit tehdä paremmin ruokahävikin vähentämiseksi? Vastaa viikon kysymykseen ja jätä kommenttisi aiheesta.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Pyritkö vähentämään ruokahukkaa?

 • Kyllä. (86%, 61 ääntä)
 • Ei. (14%, 10 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 71

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Oletko tarkka elintarvikkeista, pyritkö vähentämään ruokahukkaa?

 • 20.3.2019 at 22:56
  Permalink

  Ruokahävikkiä ei tule kun menee ruokakauppaan tarkkaan harkitun ostoslistan kanssa eikä ostele kaiken varalta mitään. Jos ateriasta jää ylimäärin, muunnan sen seuraavana päivänä joksikin aivan muuksi ja ukko syö suurella ruokahalulla ”uutena” ruokana. Meillä ruokakaapit siivotaan aina silloin tällöin ja vanhenemassa olevista elintarvikkeista tehdään kiiruusti ukolle ruokaa.

 • 21.3.2019 at 20:06
  Permalink

  Mie dyykkaan joka yö erään marketin jäteastioita. Sieltä löydän melkein kaikki tarvitsemani ruokatuotteet.En juurikaan käy ostoksilla vuoden aikana.

 • 24.3.2019 at 12:54
  Permalink

  Iso ruokahävikin aiheuttaja on parasta ennen päivämäärä! Herkkäuskoiset, -hermoiset ja -vatsaiset heittävät ruokaa pois heti kun päivämäärä ylittyy – hölmöläisten hommaa. Pitää uskaltaa luottaa omaan näkö- ja hajuaistiin (ruislimppua leikatessa pitäisi kuulua sellainen natina – silloin se on sopivan kuivaa), eli kuuloaistiakin tarvitaan.

 • 27.3.2019 at 10:24
  Permalink

  Ruoka on sen verran kallista, että ei sitä huvikseen heitä haaskuuseen. En kumminkaan syö, jos yhtään epäilyttää, että on mennyt huonoksi. Ostan aika paljon -30 % alennuksella ja laitan pakastimeen, sillä tavalla tulee säästöä ja säilymisaika jatkuu.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pesetkö mattoja järvessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä