0

Luumäkeläinen Katriina Ovaska nimettiin Vuoden terveydenhoitajaksi — valinta julkistettiin tänään valtakunnallisilla Terveydenhoitajapäivillä Rovaniemellä

Luumäkeläinen Katriina Ovaska on Vuoden terveydenhoitaja 2019. Valinnan teki Suomen terveydenhoitajaliiton hallitus ja se julkistettiin tänään torstaina valtakunnallisilla Terveydenhoitajapäivillä Rovaniemellä. Ovaska työskentelee terveydenhoitajana Eelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) Luumäen hyvinvointiaseman vastaanotossa.
Ovaskan valintaan vaikuttivat hänen laaja-alainen osaamisensa ja kokemuksensa sekä moniammatillinen yhteistyö. Hän työskentelee avosairaanhoidon vastaanotossa, lääkäri-hoitaja-työparina pitkäaikaissairaiden parissa, astmahoitajana ja rokotusvastaavana matkailijoitten rokotusneuvonnassa. Hän tekee myös muun muassa ajokorttitarkastuksia. Lisäksi Ovaska vetää pitkäaikaissairaiden itsehoitoon tähtääviä Arkeen voimaa -ryhmiä toisen ohjaajan kanssa.
— Vuoden terveydenhoitajaksi valitseminen yllätti minut täysin, ja tuntuu siksi erityisen hienolta. Vahvimmillani omassa työssäni tunnen olevani etenkin terveystarkastuksissa ja pitkäaikaissairauksien seurannassa, johon kuuluvat astma- ja verenpainepotilaitten vuositarkastukset hoitosuunnitelmineen. Pidän erityisesti ryhmien ohjaamisesta, ja siksi Arkeen Voimaa -ryhmien vetäminen tuntuu mieluisalta, samoin vapaa-ajalla suunnistusseuran suunnistuskoulut ja muu nuorisotoiminta,Ovaska toteaa.

Potilaat tuntevat minut
ja minä potilaat.
Katriina Ovaska

– Olen tehnyt pitkään työtä oman kunnan kuntalaisten hyväksi. Potilaat tuntevat minut ja minä tunnen potilaat. Mielestäni olen hyvä kuuntelija ja rinnalla kulkija, jolle tärkeintä on asiakkaan hyvinvointi.

Ovaska on työskennellyt nykyisessä työssään tammikuusta 2014 alkaen. Sitä ennen hän työskenteli Luumäellä Taavetin lastenneuvolaterveydenhoitajana vuosina 2004—2013 ja Luumäen kunnan kotisairaanhoidossa vuosina 1992—2004.
Ovaskaa kiitetään myös ystävällisyydestä ja hyvistä organisointikyvyistä. Hän toimii aina asiakkaiden parhaaksi, on mukava työkaveri ja hyvä ohjaaja terveydenhoitajaopiskelijoille, valintaperusteiluissa todetaan.
Ovaskalla on vankka järjestökokemus. Hän on muun muassa Kymen terveydenhoitajayhdistyksen hallituksen jäsen ja Luumäen Hildan Marttojen hallituksen jäsen. Ovaska on myös vaikuttanut Luumäen kunnanvaltuustossa vuodesta 2005 lähtien. Koululautakunnan puheenjohtajana hän toimi vuosina 2012—2017. Sivistyslautakunnan puheenjohtajana ja tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2017 lähtien.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Äänestätkö europarlamenttivaaleissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä