0

Oletko sinä huolissasi ilmaston lämpenemisestä?

Tutkijoiden mukaan maapallon ilmasto lämpenee kiihtyvää tahtia. Suomen ilmastoa leimaavat suuret vuosien väliset vaihtelut, mutta maan vuosikeskilämpötila on noussut 1800-luvun puolivälin jälkeen yli kaksi astetta. Ilmastomallien pohjalta arvioidaan, että keskilämpötila jatkaa nousuaan ja sateisuus lisääntyy erityisesti talvella, rankkasateet voimistuvat ja Etelä-Suomen lumipeite muuttuu oikukkaammaksi. (Lähde: ilmasto-opas.fi)

Kuluva helmikuu reiluine plusasteineen on monien mielestä todiste ilmaston lämpenemisestä. Miten sinä suhtaudut asiaan, oletko huolissasi ilmaston lämpenemisestä vai eikö aihe herätä sinussa mielenkiintoa? Toivotatko kenties lämpimän ja aikaisen kevään tervetulleeksi? Yritätkö omalta osaltasi vaikuttaa hiilijalanjälkeesi ja sitä tietä ilmastokehitykseen? Vastaa viikon verkkokyselyyn ja kommentoi aihetta.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Huolestuttaako ilmaston lämpeneminen?

 • Kyllä. (57%, 42 ääntä)
 • Ei. (43%, 32 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 74

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Oletko sinä huolissasi ilmaston lämpenemisestä?

 • 28.2.2019 at 08:45
  Permalink

  Onhan tämä ilmastoasiakeskustelu siunaukseksi vaikka kansanedustajaehdokkaille. Vaalipuheissa keskitytään ensin pelastamaan tämä maapallo, ja katsotaan sittten sen jälkeen olisiko mitään tehtävissä eläkeindeksileikkurille, hoivakotiongelmille ja mitä niitä nyt olikaan semmosia juttuja.

 • 5.3.2019 at 10:37
  Permalink

  Ai että olenko huolissani? Jäätiköt murenevat, meren pinta nousee, myrskytuulet puhaltavat. Totta kai olen huolissani, ajamme maapallomme ennenaikaisesti loppuun emmekä mahda asioiden etenemiselle yhtään mitään.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Äänestätkö europarlamenttivaaleissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä