0

Maidontuotanto väheni Luumäellä, vaikka tuottajien määrä pysyi samana —  muualla Kaakkois-Suomessa tilakohtainen tuotto on kasvussa

Kuusi maitotilaa tuotti Luumäellä viime vuonna yhteensä 1 937 000 litraa maitoa. Tilojen lukumäärä säilyi edellisvuodesta samana, mutta tuotetun maidon määrä laski. Vuonna 2017 luumäkeläistiloilta lähti aavistuksen yli kaksi miljoonaa maitolitraa. Luumäki tekee poikkeuksen Kaakkois-Suomen selkeään kehitykseen, jossa tilakohtaiset maitomäärät ovat kasvaneet.

Maitotilojen määrä väheni Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ely) alueella 28 tilalla. Vuonna 2017 tiloja oli tasan 300 ja viime vuonna 272. Maidon kokonaistuotanto väheni 94 miljoonaan litraan, kun edellisvuonna tilat tuottivat 95,5 miljoonaa maitolitraa. Etelä-Karjalan alueella oli 146 maitotilaa, jotka tuottivat 50,5 miljoonaa litraa maitoa. Kymenlaaksossa tilamäärä oli 126 ja tuotto 43,5 miljoonaa litraa.

Luumäellä tuotettiin viime vuonna 323 000 litraa maitoa tilaa kohti. Koko ely-keskusalueen huipputulos oli Savitaipaleen 473 000 litraa tuottajaa kohti. Alueen keskituotto tilaa kohti oli 346 000 litraa.

Vielä vuonna 2000 Luumäellä toimi 20 maitotilaa ja koko Kaakkois-Suomen elyn alueen tilamäärä oli 613. Luumäellä tuotettiin tuolloin 3,5 miljoonaa litraa maitoa vuodessa ja koko elyn alueella 111,8 miljoonaa litraa.

SOILE TANKKA
soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Äänestätkö europarlamenttivaaleissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä