0

Ehdokkaan mielipide: Myynnissä kansanedustajaehdokas

Vaalimarkkinat ovat kuumimmillaan! Tekeekö politiikka ihmisen vai ihmiset politiikan?
Tapa, jolla poliitikot tänä päivänä yhteisiä asioitamme hoitavat, on minusta outo ja jopa hämmentävä. Kun tarkastelee toimintatapoja ja asioiden tilaa yhteiskunnassa, minua ei yllätä, että asiat ovat kuin ne ovat. Sekaisin.
Sen, mitä kuusi vuotta kunnallispolitiikassa aktiivisesti mukana toimiessani näin ja politiikan teosta opin, oli herättelevää. Viime vuodet sivusta seuraajana tarkkaillut, että kehitystä myönteiseen ei ainakaan ole ollut havaittavissa.
Meno valtuustosaleissa ja eduskunnan kyselytunneilla on usein kuin päiväkodissa – kolmevuotiaiden ryhmässä. Mietin, pitäisikö meidän alkaa ensi töiksemme ottamaan oppia lapsista.
Opeteltaisiin peruskäytöstavat. Toisen ihmisen kunnioittamisen rajat. Ryhmässä toimimisen taitoja. Toisen kädestä ei saa ottaa lelua, eikä leluja saa pistää omaan taskuun eikä viedä mukanaan kotiin. Pitää pyrkiä puhumaan totta, vaikka olisi itse heittänyt lapiolla toista päähän. Kaikille tulee sama välipala. Kaupasta voi sitten pyytää vanhempaa ostamaan suklaapatukan.
Peräänkuulutamme poliittisilta päättäjiltämme rehellisyyttä, inhimillisyyttä, osaamista, avoimuutta, läpinäkyvyyttä. Kykyä toimia kaikkien Suomen kansalaisten parhaaksi.
Havaintojeni perusteella meistä äänestäjistä valtaosa odottaa kuitenkin esittämien oletusten ja kysymysten perusteella politiikkaan jo ehdolla olevien olevan käveleviä tietopankkeja. Joka alan moniosaajia. Lähes superihmisiä. Ylivoimaisia viisaudessa ja tietämyksessä.
Mistä tällaisia naisia ja miehiä löytyy? Onko niitä edes olemassa? Minä en sellainen ainakaan ole. Tunnistan tähän ikään mennessä jo aika hyvin omat vahvuuteni ja heikkouteni. Uskallan myöntää oman tietämättömyyteni.
Pidän myös tiukasti omista näkemyksistä kiinni, jos tiedän olevani oikeassa. Haluan myös säilyttää mielenkiintoni elämään oppimalla uutta ja kehittymällä. Olen onnekas myös siinä suhteessa, että ystäväni ovat minua viisaampia. Voin aina kilauttaa kaverille.
Kansanedustaja olisi hyvä kirjoittaa erikseen, jotta edustajilta ja äänestäjiltä ei unohtuisi se kansan edustajan perimmäinen tehtävä. Tuoda kansalaisten ääni päätöksentekoon. Olisiko meidän ehdokkaiden aika miettiä uusia itsemme markkinointikeinoja koville vaalimarkkinoille? Toivommeko politiikkaan inhimillisyyttä, yhteistyötä ja asioiden kehitystä parempaan suuntaan? Uskallammeko sanoa? En tiedä, mutta otan selvää.
Olisiko äänestäjien aika miettiä omia arvojaan ja mihin suuntaan toivoo yhteiskuntamme muuttuvan? Miettiä hetki, kuka puhuu äänelläsi parhaiten. Kiinnostaako sinua yhteisistä asioista päättäminen edes sen verran, että raahaudut äänestämään? Se on tehty kovin vaivattomaksi. Vai haluatko vain huudella takarivistä?
Usko tai älä, me kaikki ihmiset olemme ihania ja arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme. Meidän ei tarvitse yrittää olla mitään muuta kuin olemme. Kokeile, saatat yllättyä, kuinka paljon helpompaa elämästäsi tulee.
Meistä jokaista yhteisömme ja yhteiskuntamme tarvitsee. Niin sinua, kuin minua. Yritetään siis yhdessä tehdä jokainen oma osamme ja parhaamme. Se riittää.
Lopetetaan turhanpäiväinen höttöpuhe ja käydään päiväkodissa ottamassa mallia. Kuinka hyviä päätöksiä tehdään ja järjestys yhteiskunnassa säilytetään. Se olisi alku.
Iloa!

MIA PATANEN (vas.)
kansanedustajaehdokas
Hamina

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Oletko aloittanut pyöräilykauden?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä