0

Ehdokkaan mielipide: Viljellä ja varjella

Jo 70-luvulla Rooman klubi julkaisi ajatuksia herättäneen arvionsa kasvun rajoista, eli siitä, mikä on tämän ainutkertaisen ja rakkaan Telluksemme kestokyky: kuinka suuren joukon ihmisiä maapallomme pystyy ylläpitämään? Tuolloin Rooman klubin visioille hieman naureskeltiin ja niitä pidettiin osin maailmanlopun pelotteluna.
Tänä päivänä nuo arviot ihmisen toiminnan aikaansaamista muutoksista koko Telluksen suhteen ovat konkreettista arkipäivää, johon tulee suhtautua kaikella vakavuudella.
Jokainen ymmärtää, että elämämme on riippuvainen maapallomme kestokyvystä: olemme unohtaneet vanhan, Raamatunkin alkulehdiltä löytyvän viisauden ”viljellä ja varjella” maata.
Meidät on asetettu huolehtimaan yhteisestä hyvästä ja yhteisen maapallomme hyvinvoinnista. Siksi meidän tulee omilla arkisilla toimillamme edistää puhtaampaa huomista huolehtien siitä, että oma hiilijalanjälkemme pienenee ja kulutamme kestävällä tavalla luonnonvaroja — eli ”viljelemme ja varjelemme” luomakuntaa.
Osana tätä on täällä Kaakkois-Suomessa panostus raideliikenteen kehittämiseen. Kuten Kaakkois-Suomen liikennestrategiassa todetaan, tulee panostaa raideliikenteen kehittämiseen niin Luumäki—Imatra- kuin Kotka—Kouvola-osuuksilla. Nyt olisi aika huomioida myös erikseen pitkään agendalla ollut rantaradan suunnittelu ja rakentaminen. Kymenlaakson maakuntakaavassa on jo nyt linjaus Haminaan saakka.
Nämä ratahankkeet lisäävät Kaakkois-Suomen elinvoimaa ja vaikuttavat niin liikenteen päästöihin kuin ovat tervetullut satsaus asuinalueemme elinvoiman kehittämiseen.

PIRKKO PARJANEN (kd.)
Kansanedustajaehdokas
Hamina

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Aloitatko syksyllä uuden harrastuksen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä