0

Sote-soppaa on todella hämmennetty käytännössä

Monien lähteiden mukaan sote- ja maakuntauudistus ei mene läpi tällä vaalikaudella.
Perustuslakivaliokunta pitää maanantaina 11.2.2019 ylimääräisen kokouksen, jotta se saisi valmiiksi lausuntonsa sote- ja maakuntauudistuksesta. Sen lausunnosta käytännössä riippuu, meneekö koko hallituksen jättihanke läpi tällä vaalikaudella.
Iltalehti kirjoittaa, että uudistuksen aikataulu on niin tiukka, että hanke voi mennä läpi tällä vaalikaudella vain, jos perustuslakivaliokunnan mietintöön ei tule niin sanottuja ponsia. Ponnet ovat hallitukselle suunnattuja toiveita lakiesitysten muuttamiseksi. Kun kyseessä on perustuslakivaliokunta, hallituksen täytyy näitä toiveita myös noudattaa.
Mahdollisia ponsia on Iltalehden mukaan esillä yli kymmenen.
Olenko turhaan seurannut kansanedustajien mahdollisia ääniä sotesopassa. Äänestystä ei taida tulla eduskunnassa sote-sopasta tällä vaalikaudella, arvelen.

PENTTI SALENIUS

Kirjoittaja on Luumäen kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallituksen jäsen.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Käytätkö pankin kassapalveluita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä