0

Kaakkoissuomalaiset sähköverkkoyhtiöt ja Elvera yhdistävät valvonnan ja ylläpidon–uuden yhtiön toiminta alkaa lähikuukausina

Uusi yhtiö on laatuaan ensimmäinen koko Suomessa. Toiminnan on määrä käynnistyä lähikuukaisien aikana. Yhtiön nimi kerrotaan myöhemmin.

Uudessa yhtiössä toimivat 40 prosentin osuudella pääomistajana infrapalveluita tuottava Elvera Oy sekä sähköverkkoyhtiöt Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy ja Järvi-Suomen Energia Oy. Sähköverkkoyhtiöiden omistajaosuus on yhtiötä kohden 20 prosenttia.
Kotipaikaksi yhtiölle tulee Mikkeli. Toimitusjohtajaksi on valittu käyttöpäällikkö Harri Nummenpää Kymenlaakson Sähköverkko Oy:sta. Suurin osa henkilökunnasta siirtyy uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Muutos koskettaa noin kymmentä henkilöä. Asiakkaille muutos ei toistaiseksi näy.

Maakunnallisesti omistetun yhtiön luvataan tuovan tehokkuutta toimintaan. Sähköverkkoyhtiöiden verkonvalvonta ja -käyttö yhdistyvät, mikä tehostaa muun muassa häiriönselvitystä. Valvottavaa sähköverkkoa on toimialueella kaikkiaan 45 000 kilometriä ja siihen liittyneitä asiakkaita 260 000.

Tuleva toimitusjohtaja Harri Nummenpää kertoo tiedotteessa, että paikalliset arvot tullaan ottamaan huomioon toiminnassa.
– Huolehdimme siitä, että myös asiakkaat hyötyvät uuden yhtiön palvelumallista, hän sanoo.
Yhtiön tehtävänä on turvata energian mahdollisimman keskeytyksetön jakelu.

Käynnistysvaiheen jälkeen uuden yhtiön tarkoituksena on myydä infraverkkojen valvonta- ja kunnossapitopalveluita myös omistajayhtiöiden ulkopuolelle.

LUUMÄEN LEHTI

toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Käytätkö pankin kassapalveluita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä