0

Kuutostien hirvi on hätistetty takaisin metsään — edelliskerran hirvet seikkailivat Kuutostiellä viime torstaina

Tänä aamuna Kuutostiellä Luumäellä seikkaillut hirvi on saatu hätisteltyä takaisin metsään.

Kaakkois-Suomen poliisilla oli apunaan paikallisia metsästäjiä varoittamassa liikennettä ja hoitamassa eläimen karkoittamista tiealueelta.

Edellisen kerran hirviä liikkui samalla alueella Ansarin kasvihuoneiden ja Väinämöisensuon tuntumassa viime viikon torstaina. Tuolloin hirvet olivat jo löytäneet tiensä takaisin hirviaitojen ulkopuolelle ennen kuin poliisin yksikkö ehti paikalle.

Komisario Jukka Tylli Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että hirviä eksyy valtatielle hirviaitojen sisäpuolelle aina silloin tällöin. Se, mitä kautta Luumäen hirvet ovat päässeet Kuutostielle, ei ole poliisin tiedossa, mutta Tylli arvelee, että suuret lumimassat ovat saattaneet muuttaa hirvien kulkureittejä tai esimerkiksi mahdollistaa aitojen yli pääsemisen.

— Hirvet pyritään ensisijaisesti hätistämään takaisin metsään tai ramppiin, josta ne ovat tulleetkin. Jos se ei onnistu, poliisin on tietysti lopetettava eläimet, Tylli sanoo.

SOILE TANKKA
soile.tankka@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Aloitatko syksyllä uuden harrastuksen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä