0

Oletko huolissasi vanhustenhuollosta — pelkäätkö ikääntymistä?

Vanhustenhuollon ongelmat ovat olleet viime päivinä runsaasti esillä tiedotusvälineissä, kun Valvira keskeytti Esperi Care Oy:n ylläpitämän hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa. Taustalla oli vakava huoli asiakasturvallisuudesta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattijärjestö Tehyn julkisuuteen antamissa lausunnoissa on todettu, että tapaus on vain jäävuoren huippu. Tehyn mukaan henkilöstösäästöt ovat johtaneet ongelmiin sosiaalipalvelualan yrityksissä. Käytännössä liian vähäinen henkilöstö merkitsee puutteita hoivan ja hoidon tasossa.

Millä mielellä olet seurannut aiheeseen liittyvää uutisointia? Huolestuttavatko vanhustenhuollon näkymät sinua? Pelkäätkö vanhuutta vai suhtaudutko yhteiskunnan tarjoamaan vanhuuden turvaan luottavaisin mielin? Vastaa viikon kysymykseen ja kerro mielipiteesi aiheesta.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Pelkäätkö vanhuutta?

 • Kyllä. (51%, 40 ääntä)
 • Ei. (49%, 38 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 78

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Oletko huolissasi vanhustenhuollosta — pelkäätkö ikääntymistä?

 • 31.1.2019 at 09:42
  Permalink

  Kyllä mietityttää mummun puolesta, joka on hoivakodissa. Eikä pysty itse tuntemuksistaan puhumaan.

 • 31.1.2019 at 10:23
  Permalink

  Olen jo 75v ja nyt aika hyvässä kunnossa. Mutta tulevaisuudestahan ei tiedä kukaan..

  Miten pärjään sote-palveluviidakossa jatkossa ?? Säilyykö Hyvinvointiasema Taavetissa ??
  Kuinka saan kotiapua,,???

 • 31.1.2019 at 19:51
  Permalink

  Toiveena on, että saisi kuolla terveenä seisovilta jaloilta.

 • 5.2.2019 at 15:26
  Permalink

  Yhdyn edelliseen puhujaan. Kyllä hiukan hirvittää. Kun lähtö tulee, toivottavasti se tulee saappaat jalassa, ettei tarvitse hoitokodissa maata tiedottomana viimeisiä vuosia. Luulen, että nopea lähtö, vaikka sillä hetkellä omaisille varmasti pahalta tuntuukin, on parempi vaihtoehto kaikille.

 • 10.2.2019 at 16:34
  Permalink

  Nyt jo itse eläkkeellä olen ja aikoinaan hoitotyötä tehneenä,olen kyllä huolissani omankotikuntanikin vanhuksista. Monista asioista piti silloin jo säästää.Eikä työntekijöita aina ”saanut”, kun joku hoitaja sairastui. Oli työpaikkakiusaamistakin.Tunnolliset ja aremmat työntekijät painettiin alas. Hierarkia näkyi, miten arvostettiin ihmistä, olitko sijainen,laitosapulainen, perushoitaja tai sairaanhoitaja. Osaston hoitajan pitää olla tasapuolinen kaikkia kohtaan!
  Sijaiset oli joillekin vakinaisille aina niitä, joita otettiin silmätikuksi.
  Näin miten tylysti puhuttiin monesti sairaalle ja heikolle vanhukselle.
  Se mitä opiskellessa opetettiin ei kyllä useinkaan toteutunut työelämässä. Ruokailuissakin oli liian vähän syöttäjiä niille huonompikuntoisille vanhuksille. Se oli todella masentavaa, kun halusi olla hyvä työntekijä. Selän takana kuuli, kun puhuttiin, miten sillä noin kauan meni jossain syöttämisessä. Samoin
  oli myös loukkaavaa tätä haurasta, heikkoa vanhusta kohtaan. Toivon,että näihin kiinnitetään nyt viimeinkin huomioita. Samoin se, ketä nostetaan ylös sängystä. Viedään ulos,mikä pitää olla normaalia myös vanhuksille, sairaille.
  Saattohoitoonkin pitää saada ihmisiä rinnalle. Itse en ainakaan haluisi olla lähellä kuolemaa jossain huoneessa tuntikausia yksin ajatuksineni. Voi joku kaivata puhumista, rukousta, laulua, kädestä pitämistä ym.
  Kaikilla kun ei ole niitä rakastavia omaisia aina lähellä. Eikä taitoakaan kohdata kuolevaa. Ihmisarvo pitää olla jokaisella, iästä huolimatta.
  Tehkäämme Suomesta esimerkillinen maa, miten hoidamme vanhuksemme.
  Siinä näkyy kansamme todellinen hyvinvointi, miten kohtelemme heikompiamme!
  Minulle hoitotyö aikoinaan oli kutsumustyötä.
  Nyt markkinvoimat hallitsee jo kaikkea.
  Raha, raha…Surullista.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pesetkö mattoja järvessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä