0

Viikon verkkokysely: Autatko pikkulintuja selviytymään talvesta ruokkimalla niitä?

Mitä kylmempi ja runsaslumisempi talvi, sitä hankalampaa on pikkulintujen ravinnonsaanti luonnosta. Suomessa pesivistä noin 240 lintulajista suurin osa muuttaa talven ajaksi etelään, mutta silti noin 70 lajia jää talvehtimaan.

Lintuharrastusjärjestö BirdLife kannustaa pikkulintujen talviruokintaan ja kertoo, että ruokinnan vaikutukset myös näkyvät linnustossa. Esimerkiksi talitiainen, sinitiainen ja viherpeippo ovat runsastuneet moninkertaisesti viime vuosikymmenten aikana ilmeisesti paljolti talviruokinnan vuoksi. BirdLifen mukaan talviruokinnalla käyvä lajisto on runsastunut viime vuosina, ja ruokintaa hyödyntävät yhä useammin esimerkiksi puukiipijä, tikli, pikkukäpylintu, pyrstötiainen ja käpytikka.

Ruokitko sinä pikkulintuja talvella? Onko sinulla lyhde, talipallo tai ruokintalauta, vai etkö halua lintuja vierailulle pihapiiriisi? Vastaa viikon kysymykseen ja jätä kommenttisi.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Ruokitko talvella pikkulintuja?

 • Kyllä. (69%, 53 ääntä)
 • Ei. (31%, 24 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 77

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Autatko pikkulintuja selviytymään talvesta ruokkimalla niitä?

 • 17.1.2019 at 10:58
  Permalink

  Lintujen ruokkiminen on selvyys. Saavat jouluna lyhteen, mutta jo syksyllä aloitan siemenillä ja pakkasilla on tarjolla rasvaa. Sen pitää olla suolatonta. Keittiön ikkunan edessä on lauta ja kiva on lintujen touhuja katsella. Koitan sieltä aina lajejakin tunnistaa, monta uutta olen vuosien varrella oppinut, muitakin kuin talitintin ja punatulkun. Joskus käyn isompia lintuja lennättämässä tiehensä, kun pienempiä vahtaavat pahat mielessä.

 • 17.1.2019 at 14:22
  Permalink

  Hyvin on auringonkukansiemenet maistuneet. Ruokavieraina ainakin punatulkku, närhi, tikka, palokärki ja joku epämääräisen keltainen – mikä lie. Tiaisen perheestä päivittäin Tali ja joskus myös Hömö. Oravat ja jäniksetkin hakevat osansa ja naapurin kissan saalistusvaistot näyttävät myös heränneen, mutta eipä sen touhuista ole linnuille vaaraa.

 • 18.1.2019 at 12:30
  Permalink

  Syötämme lintuja kuorimattomilla aurinkokukan siemenillä, joita menee n. 20 kg vuodessa. Tänä talvena ei ole mennyt niin paljon. Lienee johtuvan siitä, että talitinttejä ja sinitiaisia ei ole näkynyt niin paljon. Tämä tarkoittaa myös kaiketi siitä, että viime kesän poikastuotanto oli pienempi kuivan kesän vuoksi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aloitatko syksyllä uuden harrastuksen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä