0

Pääkirjoitus: Kesätöitä tarjotaan jo sydäntalvella

Sakean lumisateen keskellä sitä ei hevillä uskoisi, mutta kesätöiden hakuaika on monella alalla jo kuumimmillaan.
Kauppaketjut ja maakuntalehdet ovat aktivoituneet, alueen paikallislehdissäkin kesätoimittajien haku käynnistyy piakkoin. Suven tuttuja työllistäjiä ovat myös seurakunnat sekä kunnat joko suoraan tai kesätyötuen kautta ja paikalliset yksityiset yritykset. Etsivä voi löytää töitä myös kolmannelta sektorilta.

Kesätyöt ovat nuorille oivia mahdollisuuksia kerätä lisää työkokemusta. Joku saattaa vielä etsiskellä omaa alaansa ja hakea tuntumaa työntekoon. Tällaisiakin työpaikkoja toki löytyy, mutta vuosilomasijaisuudet täytetään useimmiten ensisijaisesti kunkin alan opiskelijoilla.

Kesätöiden hakemisessa pätee vanha viisaus: aikainen lintu madon nappaa. Oma aktiivisuus on tärkeää eikä hakemuksia koskaan voi tehdä liikaa. Laiska hakija jää ahkeran jalkoihin.

Neuvoja ja ohjeita kesätöitä halajava löytää. Verkko on niitä täynnä. Kun muistaa vielä lähdekritiikin, pääsee vähintäänkin hyvään alkuun. Oppilaitoksista kannattaa kysyä ja kiertää erilaisia rekrytointitapahtumia, jotka ovat työnantajillekin hyviä mahdollisuuksia päästä kartalle työntekijätarjonnasta.

Jos ja kun työpaikka löytyy, kannattaa laittaa kaikki peliin. Mennä mukavuusalueen ulkopuolelle, haastaa itsensä. Se kantaa hedelmää. Voi nimittäin olla, että seuraavalla kerralla työnantaja soittaa ennen kuin saa edes hakemusta.

MATIAS LÖVBERG
matias.lövberg@luumaenlehti.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä